NOVE KRPICE

Nakon velikog uspjeha Versaceove kolekcije za H&M, koja je oduševila mnoge kada se prošlog tjedna u trgovinama diljem svijeta počela prodavati munjevitom brzinom, britanske novine The Mirror objavile su vijest da će talijanski i švedski brend surađivati još jednu sezonu zaredom na novoj liniji odjeće, obuće i modnih dodataka. Iako službene potvrde još uvijek nema, fotografije otkrivaju da će linija za sezonu proljeće/ljeto 2012. biti nešto vedrija, a glavni akcent će biti na uzorcima voća i leptira koji će obogaćivati bikinije, vruće hlačice, ali i sandale s prepoznatljivim debelim remenima o kojima su brojne ljubiteljice mode sanjale da ih imaju u svom ormaru. Nove krpice naći će se u prodaji u veljači sljedeće godine.

Vijest o drugoj liniji iznenadila je mnoge jer su sve ostale H&M-ove suradnje s dizajnerima i brendovima poput Stelle McCartney, Albera Elbaza za Lanvin i Karla Lagerfelda trajale tek jednu sezonu. S druge strane, suradnja sa Sonijom Rykiel bila je dvosezonska, iako su kolekcija donjeg rublja iz 2009. i kolekcija pletene odjeće 2010. objavljene u isto vrijeme.

Chanelov kreativni direktor Karl Lagerfel, čije krpice su se u H&M-ovim prodavaonicama mogle kupiti 2004. godine, svojedobno je kritizirao prirodu limitiranih izdanja u dizajnerskim suradnjama, rekavši da mnoge mušterije time ostaju razočarane.

No kako njihovi kupci ne bi u potpunosti bili razočarani što se nisu domogli svojih omiljenih komada iz kolekcije koju je dizajnirala Donetella Versace, H&M-ov glasnogovornik potvrdio je da će se ista kolekcija biti dostupna u online prodaji od 19. siječnja, ali samo u zemljama u kojima švedski brand ima mogućnost internetske kupovine, poput Velike Britanije, Njemačke, Nizozemske, Danske, Švedske i Norverške.

U međuvremenu, eBay trenutno nudi najbolju šansu da najvjerniji fanovi Versacea i H&M-a dođu do svojih omiljenih komada iz linije za sezonu jesen/zima 2011. Ipak, riječ je o duplo i troduplo većim cijenama koje su mnogi spremni platiti samo da bi krpicu prestižnog brenda imali u svojoj garderobi.

Linker
19. travanj 2024 16:35