URBANO I BUNTOVNO

H&M je objavio da će u prosincu lansirati novu liniju odjeće inspiriranu dugo iščekivanim filmom ‘Muškarci koji mrze žene’, prvom engleskom adaptacijom bestselera Stiega Larssona koju je režirao David Fincher .

Kolekciju je dizajnirala filmska kostimografkinja Trish Summerville, koja je radila i na kostimima za ovaj krimić, a sastojat će se od sveukupno 30 komada te uključivati kožne jakne i hlače, čizme, naušnice s plemenskim motivima, razderane traperice i majice s kapuljačom. Dizajn je osmišljen na temelju onoga što nosi glavna heroina Lisbeth Salander, koju u novom filmu glumi zvijezda u usponu, Rooney Mara .

– Moj cilj je pronaći komade koje će žene voljeti te ih kombinirati s vlastitom garderobom kako bi stvorile svoj jedinstven stil – izjavila je kreatorica povodom rada na kolekciji.

Nova H&M-ova linija u prodaju kreće 14. prosinca, tjedan dana prije američke premijere filma, 21. prosinca, a moći će se kupiti u 180 dućana diljem svijeta.

Glumica Rooney Mara posljednjih mjeseci dala je nekoliko izjava o tome kako je modni izbor junakinje koju glumi utjecao i na njen osobni stil:

– Ove godine sam zaista uživala u tome što sam dečko. Prije toga odijevala sam se djevojačkije, u uglavnom vedru odjeću. Sada se doslovce izvučem iz kreveta i stavim na sebe prvo što mi se nađe pri ruci.

Pogledajte video o snimanju H&M-ove kampanje inspirirane ‘Muškarcima koji mrze žene’.

­­

Linker
25. travanj 2024 15:39