Splash/Intimate Britney Spears
NAJVEĆE ZABLUDE

4 najčešća mita o grudnjacima - što je istina a što zabluda

Grudnjak je neizostavni dio ženske garderobe o kojem, unatoč tome što ih žene nose svaki dan, postoje brojni mitovi.

Autorica knjige The Bra Book i stručnjakinja za grudnjake Jene Luciani otkrila je koje su to najveće zablude vezane uz taj neizostavni komad donjeg rublja.

1. Grudnjak može ugroziti zdravlje

To je uznemirujuće i vrlo rasprostranjeno uvjerenje već otprilike 20 godina. Sve je započelo istraživanjem iz 1991. godine kojim je utvrđeno da žene koje ne nose grudnjak imaju manji rizik od raka dojke. Iako su i znanstvenici naglasili da to nije direktno povezano s grudnjakom, već s nekim faktorima vezanim uz njegovo nošenje, taj mit je još uvijek aktualan.

2. Spavanje u grudnjaku čini grudi čvrstima

Žene su po tom pitanju većinom podijeljene – neke skidaju grudnjak čim prođu kroz vrata doma, dok druge spavaju u grudnjaku, što zbog udobnosti, ašto zbog uvjerenja da je to rješenje za čvrste grudi.

– Žao mi je što vas moram razočarati, ali spavanjem u grudnjaku vaše grudi neće ostati čvrste. Jedini način da usporite sile prirode jest da nosite kvalitetan grudnjak, osobito za vrijeme vježbanja kad se grudi značajno rastežu i skaču – objasnila je Jene.

3. Grudnjak možete prati u perilici za rublje

Bubanj može uništiti košarice grudnjaka, rastegnuti naramenice ako zapnu, a vruća voda može utjecati na elastičnost grudnjaka. Najbolje rješenje za grudnjak je da ga perete ručno – namočite ga sa sredstvom za pranje te potom stavite na ravnu površinu da se osuši. Ako vam je draža opcija s perilicom pripazite da grudnjak zakopčate prije pranja, stavite ga u posebnu mrežastu vrećicu i odaberite program s niskom temperaturom te koristite blagi deterdžent.

4. Grudnjak morate prati samo jednom tjedno

– Prljavština i ulja iz naše kože mogu uništiti elastičnost grudnjaka. Zbog toga je najbolje da se grudnjak pere što češće – objasnila je Jene. Većina žena vrlo rijetko pere grudnjak, a kako bi doskočili tom problemu, sa što manje pranja kroz tjedan, najbolje je imati veći broj grudnjaka koje možete izmijenjivati.

Linker
18. travanj 2024 21:44