AFP/Cropix
SRETAN ROĐENDAN

5 zanimljivih i malo poznatih činjenica o vojvotkinji Catherine

Trudna vojvotkinja od Cambridgea u travnju će drugi puta postati majka, a na današnji dan proslavit svoj 33. rođendan u krugu obitelji i prijatelja. Iako možda znate mnogo o životu kraljevske obitelji i samoj Vojvotkinji, donosimo vam pet zanimljivih činjenica o kojima se rijetko piše, a ipak su obilježile nju i njen život.

1. Kada se udala za princa Williama imala je 29 godina i, iako je za današnje vrijeme smatrana relativno mladom mladenkom, postala je najstarija mladenka u povijesti britanske kraljevske obitelji.

Sipa/Cropix

Foto: Sipa/Cropix

2. Iako na raspolaganju ima osobnog kraljevskog kuhara, Vojvotkinja uživa u spravljanju jela za sebe i Princa, a rado priprema i domaću marmeladu koju u staklenkama daruje prijateljima i obitelji.

Britain's Catherine, Duchess of Cambridge helps a blindfolded boy ice a cake as she promotes disability awareness while meeting with children at the newly established 23rd Poplar Beaver Scout Colony in east London on December 16, 2014. The Duchess's visit supports the Scout Association's 'Better Prepared' campaign, which aims to help communities to deliver Scouting to two hundred locations across the UK where Scouting can have the biggest impact. AFP PHOTO / BEN STANSALL / POOL
AFP/Cropix / AFP

Foto: AFP/Cropix

3. Ne čudi činjenica da danas slovi za jednu od najvećih ikona stila jer je sve tajne modnog zanata svojedobno naučila radeći za modnu kuću Jigsaw Junior.

Sipa/Cropix

Foto: Sipa/Cropix

4. Izvori bliski kraljevskoj obitelji ističu kako najviše voli jesti salate, grah i losos te jela s roštija, ali jako pazi na svoju vitku liniju te uživa u manjim obrocima. Ujedno je i velika ljubiteljica sporta te svakodnevno vježba.

Catherine, Duchess of Cambridge arrives for a ride on the Shotover Jet on the Shotover River in Queenstown, New Zealand on April 13, 2014.
/HUSSEINANWAR_1450.25/Credit:Anwar Hussein/SIPA/1404131504
Sipa/Cropix / SIPA

Foto: Sipa/Cropix

5. Iako ju mnogi oslovljavaju i imenom Kate, Vojvotkinja je izjavila kako to baš i ne voli te da preferira ime Catherine.

Catherine, Duchess of Cambridge visits the National Indigenous Training Academy in Uluru, Australia on April 22, 2014.
The Duchess is wearing a Roksanda Llincic dress
 
/HUSSEINANWAR_1830.04/Credit:Anwar Hussein/SIPA/1404221850
Sipa/Cropix / SIPA

Foto: Sipa/Cropix

Linker
13. travanj 2024 18:35