PAUL NEWMAN I JOANNE WOODWARD

50 godina ljubavi

Paul Newman i Joanne Woodward jučer su proslavili pedesetogodišnjicu braka. Poznati američki glumci s dugim i uspješnim filmskim karijerama, vjenčali su se 29. siječnja 1958., a proslavom zlatnoga pira postali su najdugovječniji bračni par u Hollywoodu, što je u njihovom slučaju dosta začuđujuće znajući da je Newman prije Joanne Woodward bio 11 dugih godina u braku sa Jacqueline Witte, u kojem je dobio dvije kćerke i sina.

Bračni par Newman i Woodward imaju tri kćerke, žive u Connecticutu i uživaju u čarima stabilnog braka. Zajednički su glumili u desetak filmova, a među zadnjima zanimljivo je izdvojiti „Gospodin i gospođa Bridge“ u kojem glume ostarjeli konvencionalni bračni par koji se suočava sa promjenama u društvu. Obično odgovaraju da je njihov brak preživio teške trenutke, krize i razne izazove zato što su se znali međusobno nasmijavati.

– Trebali bi nas vidjeti kad se vratimo u spavaću sobu – šaljivo je odgovorio Newman, kada su ih na snimanju filma „Dugo toplo ljeto“ novinari upitali za zajedničku izvedbu, a smisao za humor nije izgubio ni u poznim godinama. Dapače, šalu ističe kao jedan od najvažnijih dijelova braka.

– Sada u poznim godinama shvaćam da su smijeh i veselje najbitnije spojnice inače krhkog konstrukta veze – izjavio je glumac nagrađen Oscarom za glavnu mušku ulogu u filmu „Boja novca“.

­ Maratonski bračni status u Hollywoodu ­prava je rijetkost i kuriozitet, obzirom da brakovi i veze u turbulentnom svijetu šoubiza obično plijene pažnju skandalima, preljubima i burnim prekidima. Ipak, osim Newmana i Woodward, postoje još neke svjetle točke u Hollywoodu, koje ulijevaju nadu u institut braka među slavnim i bogatim parovima. Kirk Douglas oženio se sa Anne Buydens 29.ožujka 1954. i do danas su u sretnom braku koji nikad nije bio popraćen žutilom i skandalima. Tom Hanks oženio se Ritom Wilson 1988., a najpoznatiji redatelj današnjice Steven Spielberg i glumica Kate Chapshaw vjenčali su se 12. listopada 1991. Chapshaw se čak preobratila na judaizam kako bi se mogla vjenčati s židovsko-američkim redateljem.

­U svijetu rock bandova i neslavnih prekida izuzetak je Bono Vox koji je u dugom i stabilnom braku sa Alison Hewson još od 1982.

Gordana Kolanović

­

Linker
25. travanj 2024 17:51