ZA DOBRA STARA VREMENA

Ana Begić strahuje od pjevanja

Pjesme Novih fosila poznate su svim generacijama, a skupina hrvatskih glumaca i glazbenika posljednjih dana ih ne prestaje pjevušiti. Naime, probe za mjuzikl “Za dobra stara vremena”, autora Rajka Dujmića i Željke Ogreste, prilično su se intenzivirale, pa tako uoči praizvedbe, koja će biti održana 4. prosinca 2009. u 20 sati u Maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu, Zrinka Cvitešić, Goran Navojec, Marko Tolja, Sanja Doležal i drugi vrijedno pripremaju svoje uloge. Posebno veselo je na probama glumaca Ivice Zadre i Ane Begić, koji tremu od pjevanja pokušavaju ublažiti – humorom.

– Glumim Milenu, čistačicu u glazbenoj školi koju pohađa moj sin Saša, kojeg glumi Marko Tolja. Probe još nisu tako daleko odmakle da mogu suditi kako će proći, ali zasad mi je najslabiji dio upravo – pjevanje. Toga se dosta pribojavam, ali uvjeravaju me da svi znaju pjevati pa ću se valjda i ja snaći – govori Ana Begić, kojoj su “Nebeske kočije” najdraži album Novih fosila, a igrom sudbine ulogu je dobila samo pola sata nakon što je upoznala Sanju Doležal.

Posjetite posebnu podstranicu za mjuzikl “Za dobra stara vremena”!

– Do suradnje je, zapravo, došlo jednim telefonskim pozivom. Nazvala me Željka Ogresta, a pola sata prije čula sam se prvi put u životu sa Sanjom Doležal, s kojom sam ugovarala jednu drugu suradnju. To je bilo urnebesno – objasnila je zagrebačka glumica Ana Begić.

U spektaklu koji producira tvrtka Gerila media, osim njih sudjeluju i ostala istaknuta imena hrvatskog glumišta i estrade: Zrinka Cvitešić – glazbeno nadarena srednjoškolka Ana koja razmjenjuje simpatije s Markom Toljom u ulozi Saše, ravnateljica glazbene škole Tonka je Sanja Doležal, Ivica Vidović – profesor Reiser, smrtno zaljubljen u direktoricu škole, milicajca Peru glumi Goran Navojec, dok repere u mjuziklu predvodi Renmen.

U videoprilogu, osim glumačkih impresija, pogledajte i kako je Ivica Zadro zapjevao na probi.

Linker
25. travanj 2024 07:47