PRESTIŽNO PRIZNANJE

Ana Zaninović najuspješnija je hrvatska sportašica

Nakon četiri godine dominacije, tekvandoašica Ana Zaninović ‘skinula’ je svoju sugrađanku Blanku Vlašić s trona najbolje sportašice prema izboru Hrvatskog olimpijskog odbora. Poslije osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2007. godine, bilo je samo pitanje vremena kada će 24-godišnja sportašica osvojiti naslov svjetske prvakinje u teakwondou, što se napokon i dogodilo 2011. u južnokorejskom Gyeongjuu. Sreća obitelji Zaninović time je bila potpuna jer je i Anina sestra blizanka Lucija aktualna europska prvakinja u istom sportu. Anin trener Toni Tomas proglašen je najuspješnijim trenerom u 2011-oj, a istom nagradom nagrađen je i Ante Kostelić .

Kod sportaša iznenađenja nije bilo – treći put prestižnu nagradu je osvojio Ivica Kostelić . Usprkos tome što nije proglašena najuspješnijom u 2011. godini, Blanka Vlašić dobila je posebno priznanje za promicanje Hrvatske u svijetu, dok je Ana Jelušić , koja pauzira ovu skijašku sezonu zbog problema s astmom, dobila priznanje za ambasadoricu Zimskih olimpijskih igara mladih.

U kategoriji momčadi, vaterpolo reprezentacija je drugu godinu zaredom izborila naslov, dok su jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić došli do priznanja za najbolji sportski par, štafetu ili posadu. Fair-play nagrada otišla je u ruke posadi jedrilice Polar 2 koja je tijekom viške regate spasila posadu jedrilice koja je uronila u more.

Priznanje HOO-a za promicanje sporta dobio je utemeljitelj hvarskog plivačkog maratona “faros Maraton” Vicko Šoljan, a Sportske novosti su dobile Trofej Međunarodnog olimpijskog odbora “Sport i društvena odgovornost”.

Linker
25. travanj 2024 14:02