ZAGREBAČKA PREMIJERA

Angelina Jolie: Brad i ja bi htjeli kupiti nešto u Hrvatskoj

Svoj kratki, ali upečatljivi posjet Zagrebu, slavna holivudska glumica Angelina Jolie završila je je sinoć oko 20 sati. Naime, odmah nakon što je u uvodnom govoru na zagrebačkoj premijeri svojeg redateljskog prvijenca “U zemlji krvi i meda” pozdravila publiku, 36-godišnja je glumica otišla na aerodrom te privatnim avionom odletjela u Marseille, gdje ju je čekao ostatak obitelji.

U Hrvatsku je stigla oko 14 sati i to bez nevjenčanog supruga Brada Pitta, koji je ostao u Francuskoj čuvati djecu. Ovo je njen prvi dolazak u glavni grad Hrvatske, nakon posjeta Brijunima u kolovozu prošle godine.

Svečana premijera održana je u zagrebačkom Cinestar Arena IMAX kinu u Arena centru, gdje je Jolie došla na crveni tepih u 17:35 sati, odjevena u narančastu haljinu. Prvo je pozdravila djevojčicu u invalidskim kolicima koja je oduševljeno popričala s poznatom glumicom i zatim počela dijeliti autograme okupljenim obožavateljima, koji su ju dočekali vriskom i skandiranjem “Angie, Angie”, a bilo ih je više stotina.

Bilo je teško naučiti, jer je to doista težak jezik, ali i pravo zadovoljstvo – komentirala je Angelina Jolie par rečenica, koje je na bosanskome rekla prije premijere u Sarajevu.

– Brad je ostao doma paziti djecu – objasnila je Angelina Jolie zašto u Zagreb s njom nije došao njezin nevjenčani suprug.

– Bio bih sretan da jednoga dana dođeš u Istru i budeš mi susjeda – kazao je Rade Šerbedžija uoči projekcije Angelini Jolie.

– Brad je već počeo gledati fotografije iz Hrvatske i zainteresiran je kupiti nešto u Hrvatskoj – odgovorila je Angelina prije nego je napustila Arena centar.

Od članova filmske ekipe stigli su Zana Marjanović , Goran Kostić , Rade Šerbedžija, Branko Đurić , Vanesa Glođo i Leon Lučev, kao i domaće javne osobe Branka Krstulović , Robert Kovač , Milana Vlaović , Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić , Daria Lorenci , Lordan Zafranović te Nataša Janjić i Joško Lokas . Na premijeri su bili i brojni političari, pa tako i predsjednik Ivo Josipović te bivša premijerka Jadranka Kosor .

– Ovo je već sada puno više nego što sam očekivala. Oduševljena sam prijemom u Zagrebu – kazala je za Gloriju Zana Marjanović, koja je na premijeru došla odjevena u bež haljinu Aleksandre Dojčinović .

– Premijera u Sarajevu je bila izuzetno emotivna, a izgleda da će takva biti i u Zagrebu. No, pitajte me za 3-4 sata kako ću se osjećati – kazao je glavni glumac Goran Kostić, istaknuvši da je niz od četiri premijere u tjedan dana bio uzbudljiv, ali i izuzetno umarajući.

– Zagreb je filmski grad, očekujem da će lijepo primiti Angelinu – dodao je Šerbedžija.

– U Sarajevu nisam mogao biti jer sam imao predstavu, pa mi je zato posebno drago da sam u Zagrebu – poručio je Branko Đurić Đuro, koji u filmu glumi srpskoga vojnika.

Mjere sigurnosti su bile visoke, sa oko 50-ak zaštitara koji su brinuli da premijera prođe bez incidenata.

Prije tri dana je posjetila Sarajevo i nazočila premijeri istog filma pred bosanskom publikom, gdje je toplo dočekana, no uz velike mjere sigurnosti zbog prijetnji koje su ona i neki glumci iz filma primili od anonimnih izvora, piše The Guardian . Bio je to za nju “jedan od najemotivnijih trenutaka u životu”, izjavila je glumica za Gloriju.

Sam film prikazan je na filmskom festivalu u Berlinu , gdje od strane sedme sile nije najbolje primljen, no očekuje se da će zanimanje i odobravanje za njega biti veće u regiji koja je i tema filma.

Linker
25. travanj 2024 06:17