NESIGURNOSTI LJEPOTICE

Anne Hathaway: Strašim se ruganja mojim nesavršenostima

Jedna od najatraktivnijih glumica svijeta, 30-godišnja Anne Hathaway , trenutno glumi lik Fantine u holivudskoj produkciji “Jadnika”, za koju je morala smršaviti 11 kilograma iako je i prirodno vitka. Za novo izdanje magazina Glamour pozirala je u modnom editorijalu gdje je pokazala svoju ekscentričnu stranu te prenijela dojam samopouzdane osobe.

Stvarnost je ipak daleko od toga. Sama glumica u intervjuu za isti magazin opisala je kako je pretjerana senzibilnost o vlastitom izgledu njen stalni izvor sramote. Iz tog razloga svakodnevno se muči projicirati izgled samopouzdane zvijezde.

– Još uvijek me muče pitanja poput ‘Jesam li dovoljno mršava?’, ‘Jesam li premršava?’, ‘Je li moje tijelo odgovarajućeg oblika?’ – ispričala je Hathaway, koja za dobar dio ovih nesigurnosti krivi stalni život pod reflektorima.

– Stalno mislim na ruganje kojem sam izložena kada nemam savršen dan. Da me drugi ne gledaju, bila bih puno ekscentričnija. I umjesto da obučem neobičan šešir, slegnem ramenima i odustanem – opisuje svoj tok misli Hathaway i dodaje da nikako ne želi da ju drugi ismijavaju, pa često obuče nešto dosadno i pokuša nestati u gomili.

Dio nesigurnosti potječe i iz razočaranja vezom s bivšim dečkom, talijanskim poduzetnikom Raffaellom Follierijem. Nedugo nakon njihovog prekida 2008., Follieri je priznao brojne financijske malverzacije i sada služi kaznu od četiri i pol godine zatvora.

– Moje povjerenje je bilo iznevjereno u nemjerljivim količinama – prisjeća se glumica koja se prije tri mjeseca udala za glumca Adama Shulmana. Brak joj daje osjećaj sigurnosti i omogućuje joj da ne obraća pažnju na neispunjiva očekivanja, čime uspijeva povremeno uživati u stvarnoj sreći.

– Ne postoji magično rješenje da budemo sretni, čak ni kada se čini da imamo sve što možemo poželjeti – zaključuje Hathaway.

Linker
25. travanj 2024 10:51