MOJA KUHINJA

Antonija Blaće: Mojoj znatiželji nema kraja

Dok su mnogi tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana pretjerivali s hranom i sad razmišljaju kako da se riješe suvišnih kilograma, 31-godišnja Antonija Blaće to­­mu se uspjela othrvati. Voditeljica RTL-ova showa Hrvatska traži zvijezdu i tijekom najluđe noći dobro je pazila da ne pojede ničega previše jer zna da će, ako pretjera, idućih dana morati pojačati treninge u teretani.

– Moj najveći problem je što sve volim jesti, ali i sve me se prima, pa si nikad ne mogu dopustiti da jedem do mile volje i uživam koliko bih mogla, nego obično stanem kad mi je najslađe – kaže voditeljica koja TV gledatelje osvaja spontanošću, jednostavnošću i zaraznim osmijehom.

– Naravno da kao prava Dalmatinka prednost dajem ribi, ali volim kušati nove okuse, a kad je riječ o kuhinji, mojoj znatiželji nema kraja. Zato me se često može vidjeti po restoranima, jer stalno tragam za nečim no­­vim, što mi je netko preporučio ili čime me vrsni ku­hari pokušavaju impresionirati. Tako sam, primjerice, prije dvije godine u Tajlandu probala skakavce. Nisam očekivala neki poseban doživljaj, ali iznenadila sam se da su slani i hrskavi poput čipsa.

Antonija je nedavno prokrstarila i najboljim beogradskim restoranima. Njoj i njezinom dečku Hrvoju Brlečiću, vaterpolistu Mladosti, domaćin je bio kolega iz kluba, srpski reprezentativac Vanja Udovičić. Sve što je kušala, bilo joj je vrlo ukusno.

Rado na­­vra­­ti i u bistro Mostovi u Zagrebu jer je specijaliteti koje ondje nude podsjećaju na dalmatinsku kuhinju. No, to što voli pojesti i nešto fino, ne znači da uopće ne kuha kod kuće. Dapače, rado ugađa svom dečku s kojim živi godinu dana.U šali kaže da je on konkretan muškarac pa voli i konkretnu hranu.

– Hrvoje obožava meso, pogotovo bifteke, što ni­­je ni čudno kad trenira dva puta na dan pa mu treba mnogo proteina. No, nastojim mu “podmetnuti” i malo povrća. Tek toliko da nam “uskladim” jelovnike. Jer moj je stav da se ipak privlače sličnosti, a ne različitosti – kaže šarmantna TV voditeljica te dodaje kako njezin dragi također zna kuhati, a obično je iznenadi tjesteninom u bijelom umaku s pršutom.

– Nakon toga stvarno moram odraditi dvostruki trening – šali se Antonija Blaće.

Damir Leljak

Linker
25. travanj 2024 17:06