DJEVOJKA IZ SUSJEDSTVA

Antonija Blaće: Opsjednuta sam preparatima za njegu tijela

Kad na RTL Televiziji vodi glazbeni show Hrvatska traži zvijezdu, 30-godišnja Antonija Blaće kao da živi dva života. Jedan uključuje glamurozne toalete i cijeli tim modnih stručnjaka koji se brinu za njezin izgled, poput stilistice Jasne Cindrić, frizera Mile Santinija i šminkera Saše Jokovića.

A drugi je svijet ‘djevojke iz susjedstva’, u kojem simpatična Šibenčanka uživa još i više. I odijeva se vrlo jednostavno, najradije u bijelu pamučnu majicu, traperice i kožnatu jaknu ili sako, a voli i haljine do koljena.

Baš poput glumice Jennifer Aniston – čiji je styling izdvojila kao omiljeni – ni Antonija nije sklona štiklama. Misli da u njima izgleda kao niska cura s oblinama, koja se trudi prikazati visokom i vitkom. Zato svoju žensku crtu voli istaknuti modnim detaljima: ‘slaba’ je na nakit, a naušnice su joj najveća slabost. Desetak pari za koje se žustro cjenkala kupila je lani u Tajlandu. Ondje je, naime, vodila Big Brother, reality show u kojem je i sama sudjelovala u prvoj sezoni. Ipak, za posebne prigode najviše voli staviti Swarovski naušnice s kristalima, koje joj je darovao dečko, tri godine mlađi vaterpolist Hrvoje Brlečić , s kojim je u vezi deset mjeseci.

Modna inspiracija – Šetnja po buticima! Tamo je najmodernija odjeća uredno složena i mogu vidjeti što je u trendu. Priznajem da nisam tip koji se opterećuje najnovijim krpicama i time da uvijek moram izgledati kao iz žurnala, tako da se ne smatram baš ‘osobom sa stilom’. Ipak, volim vidjeti lijepo sređene ljude i oduševljava me kad uočim kako cure po gradu ili moje kolegice s posla lijepo izgledaju bez mnogo lickanja i dotjerivanja.

Moj stil – Ležeran. Osnovni komad odjeće u mom ormaru je pamučna bijela majica, a imam ih tridesetak: na bretelice, kratkih i dugih rukava. Bijela majica uz traperice čini čudnovatu kombinaciju, jer sve što im dodaš – super stoji: kožnata jakna, sako, baloner, vjetrovka, motorističke čizme, štikle i tenisice.

Tajna dobrog stila – Odabrati i odjenuti ono u čemu dobro izgledaš. I, naravno, u čemu se dobro osjećaš. Zato i volim nositi bijelu majicu s trapericama, a od boja najviše volim zemljane nijanse i maslinastozelenu.

In komad za ljetne dane – Definitivno – bijela haljinica: ne moram misliti što ću odjenuti gore, što ću obuti dolje, jer mi se ljeti ne da previše mozgati. U bijeloj haljini gotovo svi dobro izgledaju, ističe preplanulu put i vrlo je praktična: mogu u njoj otići na kavu, u šetnju, na plažu i s kupanja produžiti u noćni izlazak, kose spletene u punđu.

Odjevni fetiš – O čemu ću ja nego o bijeloj majici, jer to odjevno čudo kupujem gdje god stignem. Poprilično sam lijen kupac, koji ponekad ima šopingholičarske napadaje, pa nakupujem svega da imam zaliha: majica, traperica i jaknica.

In modni detalj – Trenutno ne skidam s glave rajf s bijelim kožnatim cvijetom, iako od njega imam glavobolje nakon cjelodnevnog nošenja. No, ne mogu si pomoći, stalno mu se vraćam! Volim i sunčane naočale, a najgore mi je kad ‘posrnem’ i sasvim poludim za nekim trendom. Kao, recimo, za šalovima i maramama. I onda oni stoje u mom ormaru, jer što će mi šal ili nešto da me grije kad je 35 stupnjeva u hladu?

Torbe – Zbog posla i stalnog presvlačenja za snimanja više volim velike torbe, jer u njih mogu potrpati baš sve. Seljenje stvari iz jednog modela u drugi mi je toliko strašno da često dobru modnu kombinaciju sasvim upropastim – jer mi se nije dalo promijeniti torbu. U svojoj garderobi imam raznih primjeraka: pismo-torbica za svečane prilike, velikih za svaki dan, pletenih i slamnatih, a najdraža su mi dva kožnata modela. Jedan je velik, u boji čokolade i prošiven bijelim koncem, a dobila sam ga za rođendan u Tajlandu od kolega s Televizije. Drugi je Mulberry, boje konjaka, i izgleda poput kovčežića.

Haljine i odijela – Obožavam haljine do koljena, jer mi duge ne pristaju, iako mi ih je lijepo vidjeti na drugima. Za pozornicu najviše volim modele koji prate liniju tijela, decentno dekoltirane i sužene pri dnu. Najčešće ih nosim uz bež lakirane štikle Jessice Simpson, jer su mi trenutačno omiljene i pristaju uz sve. Ni mrtva ne bih obula tenisice uz haljinu, iako mi je to slatko vidjeti na nekom drugome. Nisam baš ljubiteljica odijela, ali volim nositi malo duže sakoe sa zavrnutim rukavima. Kad sam u najvećoj krizi – pa satima samo zurim u ormar jer mi se čini da u njemu nema ničeg – jedan sako iz Zare uvijek mi spasi život. Uz njega odjenem mornarsku majicu, traperice, štikle ili starke, ili jednostavno uskočim u haljinicu – i spremna sam za van! Kombinezoni – Samo jednom sam nosila kombinezon Linee Exclusive na otvorenju zadnjeg Big Brothera. Morala sam, naime, dojahati na slonu pa haljina baš i nije bila prikladna. To je bilo moje jedino iskustvo – i s kombinezonom, i sa slonom! Cipele i tenisice – Ljeto ne mogu zamisliti bez sandala ravnih potplata s remenčićima, japanki i klasičnih bijelih starki. Cipele s visokim potpeticama nosim samo za večernje izlaske, kad se želim malo dotjerati, najčešće uz haljinu. Bež i tirkizne štikle su mi ljetni hit: mogu se nositi na razne kombinacije, istaknut će preplanulost i vrlo su udobne zbog debelih potplata.

Nakit – Obožavam narukvice, ogrlice, obruč za kosu, ali najdraže su mi ipak naušnice. S obzirom na to da nosim vrlo jednostavnu i najčešće jednobojnu odjeću, s naušnicama je ‘podignem’. I dam si oduška, jer imam više od pedeset komada u kutiji s nakitom. Tako da se slobodno može reći da sam Imelda Marcos za naušnice. Omiljene su mi viseće od Swarovski kristalića koje mi je dragi darovao za Božić i koje nosim u posebnim prigodama, te šarene drvene s Tajlanda, za koje sam se cjenkala i platila ih tri kune.

Najdraži miris – Muku mučim s parfemima, zapravo s ljudima koji hodaju u oblaku mirisa. Nepristojno mi je da netko s teškim parfemom naruši tvoj prostor, a volim miris svježine, poput omekšivača i sapuna. Savršen miris mi je Shiseidov Zen, volim i Armanijev She, Ferragamov Incanto i vječni CK One.

Njega lica i tijela – Opsjednuta sam preparatima za njegu tijela jer imam vrlo suhu i osjetljivu kožu. I moram se obvezno mazati nakon svakog umivanja i tuširanja. Kremica imam kao u priči: za grudi, za celulit, za zatezanje kože, za hidrataciju… Koristim Collistarov Thalass Scrub, od kojeg mi je koža vrlo glatka, Shiseidov Body Creator, Chanelovo hidratantno mlijeko za tijelo, a za njegu lica upotrebljavam Shiseidove i Chanelove kremice. A u kozmetičkoj torbici obvezno nosim Shiseidovu toniranu kremu, blijedoružičastu olovku za usta i maskaru.

Marijana Marinović

Linker
25. travanj 2024 16:31