PRED OGLEDALOM

Antonija Šola: Rijetko nosim nakit, osmijeh mi je ukras

Glazba i pisanje stihova su njena životna ljubav, no Antonija Šola (34) nikad nije odustala od studija sociologije i hrvatske kulture, što je nedavno i diplomirala. Sada se, kaže, s još više strasti posvećuje pisanju i pjevanju, a prvi rezultat te nove energije je suradnja s Crvenom jabukom: uz taj je bend odrasla, a sada je napisala tekstove za dvije pjesme s njihova novog albuma ‘Nek’ bude ljubav’.

OPREMA ZA PLAŽU Kad idem na kupanje, sve svoje nosim na sebi: badić, mornarsku majicu i sunčane naočale. A u rukama mi je krema za sunčanje – Nuxe ili Daylong Extreme SPF 50 – i knjiga. Nisam baš pobornica sunčanja, solarij i preparate za samotamnjenje izbjegavam u širokom luku, a koža mi je takva da brzo potamnim – čak i u hladu dok čitam. Trenutačno uživam u knjizi ‘Nedostaje? Ne. Dosta je!’ Ivane Šešo i Emine Pršić, uz koju usput liječim stare rane na srcu.

KOSA Mnogo pažnje posvećujem kosi, pa je njegujem maskama, uljima i šamponima bez parabena. Moja frizerka Blaženka Morić bira preparate primjerene mojoj kosi – Kérastase za njegu te L’Oreal Inoa boje bez amonijaka. Prije sam često mijenjala boju kose, a sad sam već dulje vjerna crvenkastoj.

NAKIT Tek ponekad stavim na sebe neki komad nakita jer vjerujem da mi je osmijeh najbolji ukras. No, ove sezone ne mogu odoljeti raskošnim, orijentalnim tijarama Unikatnog nakita Silvija, s kojima se osjećam totalno romantično. Zašto orijentalni stil? Zbog Sulejmana i Hurem, naravno.

ŠMINKA Danju ćete me rijetko vidjeti našminkanu – na lice stavim samo BB kremu za ujednačavanje tena – a za večernji izlazak mi treba tekući puder, bronzer i maskara Lancôme. I, naravno, parfem – a biram između nekoliko najdražih mirisa. Moj izbor za ljeto je mirisno ulje Nuxe, koje je namijenjeno licu, tijelu i kosi, a u njemu se miješaju esencije makadamije, slatkog badema i kamelije.

MODA Prijateljice su mi najbolje modne savjetnice i kritičarke, a mama Kaja osobna dizajnerica. Ona je osmislila i sašila mnoge moje scenske haljine, a najdraža mi je bijela koju nosim u spotu Armina Muzaferije za pjesmu ‘Sa tvojih usana’, napisane u suradnji s Draganom Brnasom. Inače, omiljene ljetne boje su mi bijela za dan i crvena za večer.

Barbara Žerić Mačela Foto: Matej Dokić

Linker
20. travanj 2024 18:29