MAHNITI OBOŽAVATELJ

Barbara Kolar: Nadam se da mi manijak neće ući u dom

Radijska i televizijska voditeljica Barbara Kolar (41) poznata je po vedrom karakteru i širokom osmijehu, ali njeno poslovično dobro raspoloženje pred izazov stavlja nepoznati muškarac koji je već dvije godine, uz povremene prekide, prati i uhodi pred njenim domom. Barbara je za Gloriju potvrdila da ima “stalkera” te progovorila o svojim strepnjama.

– Istina je, postoji lik koji “dežura” ispred moga stana, ali ne želim od toga raditi slučaj. Ne znam uopće je li o tome pametno govoriti, s takvim ljudima čovjek nikad ne zna. Ne vjerujem da bi mi učinio nešto nažao, barem se nadam, ali dok me frajer ne napuca policija ionako ništa neće poduzeti – govori voditeljica.

Tajnog “obožavatelja” Barbara je u početku viđala samo na radijskim zadacima, potom ga neko vrijeme nije bilo, pa je na njega i zaboravila, no onda se ponovno pojavio u njenom naselju. Voditeljica emisija “Ples sa zvijezdama” i “Zvijezde pjevaju” kaže kako se na njegovu prisutnost nikada neće naviknuti.

– Vrlo je neugodno svaki put kad ga sretnem, ja nisam osoba koja o tome misli 24 sata ili 2 sata dnevno, ali svaki put se šokiram. Čovjek ne dežura svaki dan, pa zaboravite da postoji. U početku se pojavljivao kad smo radili s radijom i uvijek je postavljao neka čudna pitanja, no trudila sam se biti pristojna kao i s drugima. Kad sam ga počela viđati u kvartu, smračilo mi se pred očima. Pogledam preko balkona ili izvedem psa, a on je tamo i pilji u mene. Susjedi su se prepali zbog djece koju je navodno također nešto ispitivao, pa ga je susjed vikom uspio privremeno otjerati.

Barbara se zbog cijele situacije osjeća nezaštićeno i nelagodno.

– Glupo mi je što ništa ne mogu poduzeti – to je područje rupa u zakonu. Imamo mi i na radiju sustavna vrijeđanja SMS-om od strane jedne gospođe. To je zlostavljanje, a vi ne možete ništa učiniti. Osjećam se nezaštićeno, ali mislim da je prava riječ koja opisuje moje osjećaje – nelagoda. Zbog svega ponekad izgubim živce.

Omiljena voditeljica nije odlučila poduzeti pravne korake.

– Nazvala me Neva Tolle iz Autonomne ženske kuće i predložila da predamo tužbu kako bi se pokušalo djelovati na promjene zakona. Ne vjerujem da će se to dogoditi. Ja jesam javna osoba, ali gospođa Tolle me uputila kako se takve stvari događaju svakodnevno i ženama koje nisu poznate. Mislim da je ovo blaži oblik pacijenta od onih o kojima čitam u SAD-u. Nadam se da mi neće pokušati ući u dom. Ne mogu se baš uživjeti u psihu takvog čovjeka – i meni su neke javne ličnosti super, ali ih zbog toga ne pratim – zaključila je Barbara Kolar.

Linker
20. travanj 2024 15:15