Foto: Davor Pongracic/CROPIX/EPH
U NOVOJ GLORIJI

Bernardica Juretić - od najpopularnije časne sestre 90-ih do ministrice koju svi podržavaju

Članica nove vlade koja apsolutno svima odgovara i oko koje nema nikakvih prijepora sestra je Bernardica koju, iako se razredila prije 15 godina, mnogi i dalje tako zovu.

Bernardica Juretić (52) bila je najpopularnija časna sestra u Hrvatskoj 90-ih godina i simbol borbe protiv ovisnosti, a svoj humanitarni poziv nastavila je i nakon što je izašla iz samostana – kao voditeljica komuna za liječenje ovisnika Zajednica Susret, koje je osnovala prije 26 godina.

zagreb 221200
predaja - vw sharan - sestra bernardica
foto mato pavlicevic
-auto-
Foto: Mato Pavlicevic

Foto: Mato Pavlicevic

Devedestih godina bila je skromna i požrtvovna, ali odlučna i proaktivna časna sestra, a zadnjih 15 godina gledamo ju kao veliku humanitarku i sposobnu poslovnu ženu – koja tako i izgleda.

Uvjek elegantno odjevena, najčešće u kostimima, s besprijekornom šminkom i frizurom, Bernardica je otkrila i kako su joj sada, kao i svakoj ženi, strast torbe i cipele zbog kojih ponekad ode u dopušteni minus. A od 2001., otkako se razredila, imala je i dvije ljubavne veze.

Zagreb, 300713. 
II Cvjetno naselje 17a.
Bernardica Juretic, predsjednica  humanitarne organizacije Zajednica Susret. Zajednica Susret je nevladina organizacija za prevenciju i tretman ovisnosti o drogama, alkoholu i drugim psihoaktivnim sredstvima.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
/ CROPIX
Zagreb, 300713. II Cvjetno naselje 17a. Bernardica Juretic, predsjednica humanitarne organizacije Zajednica Susret. Zajednica Susret je nevladina organizacija za prevenciju i tretman ovisnosti o drogama, alkoholu i drugim psihoaktivnim sredstvima. Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

U fotogaleriji možete pogledate neke stare fotografije Bernardice Juretić, dok je još bila časna sestra, ali i one nove.

Priču o novoj ministici, koju svi podržavaju, i njenom doista neuobičajnom i zanimljivom životnom putu čitajte u novoj Gloriji koja je na kisocima od 28. siječnja.

Linker
16. travanj 2024 16:01