INTERVJU

Beyonce Knowles: Rodila sam se kao zvijezda

Pjesma ‘Run the World (Girls)’, najavni singl sa četvrtog samostalnog albuma ‘4’ američke pop-dive Beyonce Knowles (29), već je osvojila glazbene ljestvice. A istodobno s promocijom novog albuma, za koji je promijenila imidž i posvijetlila kosu, Beyonce snima i remake filma ‘Zvijezda je rođena’.

Zašto ste album nazvali ‘4’? – Jer je to moj četvrti album, a četiri mi je od djetinjstva sretan broj: rođena sam 4. rujna, udala sam se 4. travnja, moj muž Jay-Z je rođen 4. prosinca, moja mama 4. siječnja… A i osvojila sam dosta novca kad sam u kockarnici ulagala na taj broj.

Što je za vas moda? – Vrlo sam zahvalna što na svojim nastupima, a i snimajući videospotove, mogu ostvariti sve svoje modne fantazije. Obožavam što se mogu transformirati i odjećom izraziti na različite načine: jedan dan mogu biti djevojka iz susjedstva, drugi dan kraljica, treći, pak, poslovna žena, četvrti trendseterica…

Volite li ići u shopping? – Kad imam vremena, volim obilaziti dućane i kupovati odjeću koja nije preskupa, poput one u Topshopu, ili otkrivati male vintage dućane po Americi. Obožavam modnu kuću Pucci s kojom već dulje surađujem: imaju prekrasne nove stvari.

Zauzeti ste i snimanjem filma ‘Zvijezda je rođena’ u režiji Clinta Eastwooda: je li vam bio problem od pjevačice postati glumica? – U filmovima ‘Komadi iz snova’ i ‘Cadillac Records’ naučila sam kako zaroniti u sebe, izgubiti ego i potpuno prevladati nesigurnost. Naučila sam pridonositi zabavnoj industriji, shvatila da je moj posao više od same glazbe i da mi sve to može biti terapija. A i pjevam i glumim s jednakom strašću.

Rodite li se kao zvijezda ili to postanete s vremenom? – Mislim da se rodite. Postoje stvari koje su mi urođene i o kojima mi nitko nije govorio niti me učio, a još kao mala sam znala što želim i sretna sam zbog toga.

­

Linker
23. travanj 2024 17:48