SAMO U NOVOJ GLORIJI

Biserka Petrović: Draženov muzej moj je drugi dom

Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića, košarkaškog genija koji je prije 22 godine izgubio život u prometnoj nesreći kod Denkendorfa, za njegovu majku Biserku Petrović (74) najljepša je vatra kojom obasjava uspomenu na sina.

Posljednja čast koju je doživjela majka Dražena Petrovića bio je poziv da sa starijim sinom Aleksandrom otvori izložbu posvećenu Draženu u Melilli, španjolskoj enklavi uz Maroko.

Kako je došlo do te izložbe?

– Prije pet godina došao je u Zagreb jedan Draženov obožavatelj iz Melille, koji je imao deset godina kad je Dražen igrao u Realu iz Madrida. Toliko obožava Dražena da 33 godine skuplja sve što je o njemu mogao pronaći, a nakon što je lani dobio našu dozvolu da priredi izložbu prikupljenih memorabilija u tom gradu koji živi za košarku i svoj drugoligaški klub, pozvao nas je da je otvorimo. Put je bio naporan i dug, ali emocije i gostoljubivost koju smo u četiri dana doživjeli u tom kutku svijeta učinili su da zaboravimo na sav napor i da se kući vratimo sa spoznajom da je ljubav prema Draženu još jača nego prije 22 godine.

Diana Šetka

U dirljivom intervjuu za Gloriju majka košarkaškog genija govori o njegovom muzeju koji joj je postao drugi dom, komentira priče da pretjeruje u isticanju uspomene na njega, priznaje je li joj danas teško pričati o pokojnom sinu te zamjera li Klari Szalantzy, bivšoj manekenki koja je vozila golf u kojem je stradao Dražen.

Sve to i mnogo više čitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od srijede, 3. lipnja.

A uz novi broj na dar dobivate i poseban prilog Stil&ljepota.

Linker
16. travanj 2024 12:30