PRINCIPI DO KRAJA

Bivša Guccijeva žena odbila puštanje iz zatvora jer bi morala - raditi

Patrizia Reggiani, optužena za ubojstvo bivšeg supruga Maurizija Guccija, posljednjeg člana obitelji Gucci koji je vodio prestižan brend, trenutno se nalazi u milanskom zatvoru San Vittore gdje služi 29-godišnju kaznu. Iako joj se pružila prilika za djelomičnom slobodom, odbila je prijedlog talijanskog suda kojim je imala pravo na dnevno puštanje iz zatvora i to stoga što je to značilo da mora pronaći posao.

Ponosna 63-godišnjakinja, koja je jednom izjavila ‘radije ću plakati u Rolls Royceu, nego biti sretna na biciklu’, pokazala je da se drži svojih principa te je sucima svoju situaciju objasnila riječima da ‘nikada u životu nisam radila’ te da ne namjerava sada početi.

Prema trenutnim uvjetima pritvora, ima pravo na posjetu svojoj bolesnoj majci, ali sve to je daleko od života koji je uživala kao supruga posljednjeg člana obitelji Gucci koji je vodio modno carstvo. Maurizio Gucci prodao je svoj dio tvrtke investicijskoj firmi iz Brahraina 1993. godine za 170 milijuna dolara, a dvije godine kasnije ustrijeljen je na stepenicama svog ureda. Patrizia Reggiani navodno je naručila njegovo ubojstvo iz osvete – napustio ju je zbog druge žene, a bila je i nezadovoljna sa ‘samo’ 400 000 funti koje je dobivala godišnje.

Linker
20. travanj 2024 06:57