JELENA RADAN

Bolje izgledam s manje šminke

Premda za javnost radije priča o glazbi, a manje o svojim ritualima ljepote, 34-godišnja pjevačica Jelena Radan itekako vodi računa o izgledu. Jedna od sudionica HTV-ove emisije Evergreen, članica žirija u RTL-ovom showu Hrvatska traži zvijezdu te jedna od natjecateljica protekle Dore (s pjesmom “Voljet ću te sutra”) obožava prirodnu kozmetiku i starinske načine njege.

Nekad je uz pomoć majke Ane spravljala domaće maske za lice od meda i limuna te koristila čaj od koprive za jačanje kose, a danas su njen odabir preparati kozmetičkih kuća koje svoju proizvodnju temelje na “zelenim” sastojcima.

Čime njegujete lice? – Obožavam francusku kozmetiku L’Occitane, posebno njihov gel za njegu lica na bazi zelenog čaja, te kozmetiku Holyplant, iz koje bih izdvojila koncentrant s vitaminom E. No, nisam isključiva, pa nekad u obližnjoj parfumeriji kupim i Niveinu ili Rosalovu kremu. Osim toga, barem jednom mjesečno odlazim u kozmetički salon Zdenke Mihelj na čišćenje lica i/ili nanošenje raznih hidratantnih i vitaminskih maski.

Jeste li pobornica estetske kirurgije i kakav je vaš stav o plastičnim operacijama? – Sa 16-17 godina sam željela imati manji nos, no kasnije sam shvatila da je on dio mene, poput karakterne osobine, i prihvatila ga takvim kakav jest. Danas se ne bih tako lako odlučila za estetsku operaciju, no ne osuđujem one koji misle suprotno.

Postoji li, ipak, nešto što biste na sebi voljeli promijeniti? – Ništa posebno. Jedino bih se htjela riješiti ružne navike iz djetinjstva – griženja noktiju.

Volite li diskretan ili naglašen make-up? – Mislim da s manje šminke bolje izgledam, no za nastupe on mora biti intenzivniji. Najčešće se držim pravila da ne treba u isto vrijeme naglašavati oči i usne pa uz smoky eyes imam neutralan ruž ili sjajilo, a ako su mi usne u prvom planu – volim otkačene boje ruževa, poput ljubičaste – nanosim samo maskaru. Umjetne trepavice ne volim.

Kakve frizure volite i čime njegujete kosu? – Volim asimetrične frizure te dugačku, raspuštenu i razbarušenu kosu, koju njegujem preparatima Paul Mitchell.

Što obavezno nosite sa sobom kad idete na nastup? – Maramice za skidanje šminke, Melem za usnice, jer mi se jako isušuju, parfem Gianfranco Ferre i sjajilo.

Možete li zamisliti svoj izgled za 20-30 godina? – Nekoliko puta mi je kroz glavu prostrujala ta misao, ali se ne opterećujem godinama koje dolaze. Moja majka izgleda odlično pa se nadam da sam naslijedila njezine gene.

Koja slavna žena vam imponira izgledom i stilom? – Britanska oskarovka Kate Winslet. Ona nema najljepša usta, kosu i oblik lica, ali ima neku klasičnu ljepotu. Osjećam i da ima jaku osobnost i stav.

Damir Leljak

Linker
18. travanj 2024 08:31