KIM VERSON

Borim se do kraja

Iako je uoči nastupa u polufinalu TV showa Hrvatska traži zvijezdu ostala bez glasa, pa je hitno morala liječniku na vitaminske injekcije, 16-godišnja Kim Verson iz Nove Gradiške – visoka 159 centimetara i laka kao perce – nijednog trenutka nije pomislila da otkaže nastup.

– Tipična sam Djevica, pedantna i uporna, spremna da se do kraja borim za ostvarenje svojih snova – smije se Kim Verson, kojoj u kući gdje živi s ostalim kandidatima najviše nedostaju prijateljice, internet i mamini kolači poput pite od jabuka.

Kad nije na pjevačkim probama ili ne uvježbava nastup pred kamerama, pokušava nadoknaditi propušteno gradivo iz drugog razreda zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, gdje uči za kozmetičarku, kako zbog nastupa u showu ne bi morala na razredni ispit. – Sva sreća da su mi ravnatelj i profesori izašli u susret: uoči početka showa odgovarala sam sve predmete, tako da će mi bez problema moći zaključiti ocjene – kaže Kim Verson, koja u Zagrebu živi u Učeničkom domu “Dora Pejačević”.

– Bez obzira na to hoću li pobijediti, sigurna sam da ću se u životu baviti glazbom. I masažom, to mi je najveći gušt: ruke su mi vrlo žilave i jake – govori Kim Verson, koja je u Novoj Gradiški završila osnovnu muzičku školu, a u Zagrebu solo pjevanje uči na Rock akademiji na Ribnjaku.

Već kao 11-godišnjakinja zabavljala je susjede: s frendicama je pjevala i plesala na ulici te smišljala koreografije, a oni su im s balkona oduševljeno pljeskali. Ipak, njezini najveći fanovi su roditelji: otac Dino, školovani saksofonist, i majka Manuela, vlasnici fotostudija Verson u Novoj Gradiški.

Glazbeni uzori su joj pjevačica Celine Dion te sastavi The Scorpions, Aerosmith i Nickleback, a ime je dobila po britanskoj glumici Kim Thompson, koju je obožavao njen tata. Prezime Verson je francuskog podrijetla: preci su joj u Hrvatsku vjerojatno stigli u vrijeme napoleonskih ratova i nakon toga se trajno nastanili u zapadnoj Slavoniji.

Najveći uspjeh dosad joj je sudjelovanje na dva Dječja Eurosonga, gdje je nastupila s pjesmama “Sretno dijete” i “Mi sad pjevamo”, za koje je sama napisala tekstove, nadahnute događajima iz vlastitog djetinjstva.

Kruno Petrinović

Linker
18. travanj 2024 05:01