LJETNI MAKE UP

Četiri zvjezdane boje - koralji, pijesak, zlato i bronca

Tamna sjenila možete pospremiti u najtamniji kut kupaonice, baš kao i ruževe zagasitih boja – ovo ljeto plesat će narančasta u svim svojim nijansama, boja pijeska koja se na licu i ne vidi te metalik tonovi zlatne i brončane.

KORALJI Boja koralja, koja se dobiva miješanjem narančaste i ružičaste, svakog ljeta “ispliva” u make-up kolekcijama. Bilo da je riječ o lakovima za nokte, sjajilima, ruževima ili – što dosad nije bio čest slučaj – sjenilima. Novost je i da više ne trebate robovati pravilu prema kojem intenzivnu boju koralja ne bi trebalo kombinirati s jarkim nijansama, već samo s onim neutralnima, primjerice, bež. Sad u obzir dolaze i tirkizna, žuta te zelena – pogotovo za večernji look – a dopušteno je i da boja koralja istodobno bude na usnama i na kapcima. Ne, doduše, po cijelom kapku, jer bi to ipak bilo preupadljivo, ali uz rub trepavica – svakako.

Rihanna – narančasti lak super pristaje uz tamnu put.

PIJESAK Takozvani nude look, koji ostavlja dojam kao da šminke nema, najlakše je postići make-upom u boji pijeska. Baza su joj bijela i smeđa, koje, ovisno o omjerima u miješanju, mogu biti u varijanti boje vanilije, bjelokosti, pudera, bijele kave… Zbog svoje prirodnosti, odnosno sličnosti s bojom kože, takav će make-up djelovati diskretno, dok će se vještim nijansiranjem sjenila i sjajila izbjeći monotonija. Baš kao i blagim dodavanjem crvene ili narančaste – na obraze, kapke ili usne. Vizažisti kažu da na tamnoputim ženama boja pijeska ostavlja dojam putenosti, zavodljivosti i topline, a na plavušama i crvenokosima upravo suprotno – eteričnosti, hladnoće i fatalnosti.

Plavuše poput Rosie Huntington Whiteley idealne su kandidatkinje za boju pijeska.

ZLATNO Efektna i otmjena boja zlata, koju još nazivaju i “kraljevskom”, najbolji je izbor za ljetne svečanosti. Pogotovo na umjereno preplanuloj koži, s kojom se nježno stapa. Dosad je uglavnom vrijedilo pravilo da boja starog ili žutog zlata bude na kapcima, dok usne trebaju biti u drugom planu, prekrivene svijetlosmeđim ružem ili onim u boji mesa. Ove sezone to nije nužno, štoviše, zlatom možete “okupati” i usne, s tim da je poželjno da ruž bude mat, odnosno, bez sjajećih čestica. Također, nećete pogriješiti ako je zlaćani make-up i na usnama i očima, premda je ta kombinacija bolja za večernji izlazak. Posebnost ove “plemenite” boje je i to što uz nju savršeno pristaju i pastelni i zemljani tonovi, kao i ruž u svim nijansama crvene.

Scarlett Johansson – prva zlatna djevojka….

I top model Karolina Kurkova .

BRONČANO Zašto pripadnice ljepšeg spola toliko vole brončane tonove u paletama dekorativne kozmetike? Zato što su univerzalni, to jest, pristaju i crnkama i plavušama, i blijedoj i preplanuloj puti, i svijetlim i tamnim očima… Jedina je razlika što ga žene s osunčanim tenom mogu rasporediti po cijelom licu, dok se onima s porculanskim preporučuje naglasiti samo jagodice. Brončana boja, koja je zapravo kombinacija smeđe i crvene, najbolje će se “sljubiti” s kapcima, jer će intenzivirati boju oka, a izbor ruža ovisi o vama. Može biti i neutralan, i bakren, i – što je hit ove sezone – jarkocrven. Brončana boja je diskretna te će ublažiti i najkričaviju nijansu.

Američka glumica i pjevačica Jennifer Lopez.

Linker
17. travanj 2024 12:28