PRED OGLEDALOM

Christina Aguilera: Bez parfema se osjećam kao gola

Četiri Grammyja Christine Aguilere (30) svjedoče koliko je kva­­­­litetna pjevačica, glavna ulo­­­­­ga u filmu ‘Burleska’ dokazuje da zna i glumiti, a šest mirisa koje je do­­sad lansirala – na našem tržištu aktualan je Royal Desire (kraljevska žudnja) – svjedoči da je uspješna i u kre­i­ranju parfema.

Tim je mirisom, u kojem se miješaju note ruže, ljiljana, sandalovine i cedra, poručila da se svaka žena može osjećati kao kraljica. Christini, koja sebe rado smatra kraljicom stila, najveća strast su kreacije Roberta Cavallija i modne kuće Versace te cipele Christian Louboutin.

Koliko su vam mirisi važni u svakodnevnom životu? – Mirisi su neizostavan dio mog života pa imam popriličnu zbirku. Nisam od onih žena koje su vjerne uvijek istom parfemu, mijenjam ih svaki dan, pa čak i dvaput dnevno. Ja volim nakit, torbe i cipele, no miris je za mene najsenzualniji i najbolji modni dodatak. Kad bih izašla iz kuće bez nekoliko kapi parfema, osjećala bih se kao da sam gola. Kolika je ta vaša parfemska zbirka? – Osim moja četiri, zaista ne znam točno koliko ih je. Znam samo da je cijeli jedan ormarić u kupaonici natrpan staklenim bočicama svih veličina i oblika. Skupljanje flakona moja je strast još od djetinjstva. Koji su vam najvažniji rituali njege? – Veoma pazim na svoje usne jer želim da što dulje zadrže punoću i oblik koji sada imaju, pa nastojinajvam da su uvijek hidratizirane. Trenutačno imam desetak proizvoda samo za njegu usana, primjerice, Creme de la Mer hidratantu kremu za usne, LipSense hidratantni ruž i tekući ruž MAC. Što sve poduzimate da biste sačuvali mladolik izgled? – Najvažnije mi je dobro se naspavati. Ništa drugo ne pomaže tako kao dovoljno sna. A potom mojoj koži treba i dovoljno vlage.

U filmu ‘Burleska’ imate savršenu liniju: jeste li vježbali prije početka snimanja? – Tjednima sam vježbala usavršavajući tehnike plesanja, a istodobno sam pisala pjesme za film i odlazila na satove glume. I uz sve to nastojala biti dobra majka svom sinčiću Maxu. Sve to bilo je vrlo stresno, a ja na stres reagiram – mršavljenjem.

Osjećate li zbog svog posla pritisak da uvijek morate izgledati seksi? – Pa, Hollywood nameće stanovite standarde što se tiče izgleda, no ja se ne mogu oblikovati prema nečijim očekivanjima. Takva sam kakva sam, i ne trebaju mi stereotipi kojih ću se držati.

Imate li barem neki uzor, ikonu ljepote? – To je definitivno Marilyn Monroe. Što god o njoj pričali i pisali, ona je za mene pojam seksepila i senzualnosti.

Sonja Mlinar

Linker
20. travanj 2024 01:52