MISLAV BAGO

Crnjaci su cool

Politički novinar u Informativnom programu Nove TV, rođen prije 36 godina u Zagrebu i poznat po oštrom jeziku i upadanju u riječ, koji se, otkad je počela predsjednička kampanja, ‘preselio’ u studio gdje razgovara s kandidatima i izvještava o njihovu ‘rejtingu’, otkriva što sa sugovornicima radi kad se ugase kamere i zašto još uvijek – grize nokte

Na što najviše obraćate pozornost u razgovorima s predsjedničkim kandidatima? – Kako da budu što kraći i jasniji. Ostalo me ne zanima.

Zašto volite politiku? – Jer je cool. Je li se tko od vaših sugovornika, koje “rešetate” i provocirate bez milosti, naljutio? – Naravno, i to je u redu.

Tko je zbog vaših “dinamičnih” pitanja odbio razgovor? – Uh, neka to ostane moja tajna. Što se događa kad se ugase kamere: odlazite li s gostima na kavu, na večeru ili se “obračun” nastavlja? – Fino popričamo – uz vodu.

Čime vas sugovornik može izbaciti iz takta? – Lažima koje znam da govori.

Jeste li mekši prema ženama? – Isti sam prema svima. Kad ste šutjeli dulje od dvije minute: i prijatelji i sugovornici žale se da im upadate u riječ, ne dopuštate da završe misao… – Teško je šutjeti. Što vam se najsmješnije dogodilo prilikom izvještavanja iz Sabora? – Zlatko Kramarić mi je posudio sako za javljanje uživo.

Tko je vaš najveći kritičar? – Tata, baka, prijatelji. Nakon što ste lani otišli s HTV-a, gdje ste proveli 15 godina, družite li se još s bivšim kolegama? – Da, ponekad.

Volite li pričati viceve? Kakve? – Crnjaci su cool.

Što vas može nasmijati? – Kazna Zagrebparkinga.

A što rastužiti? – Još jedna kazna Zagrebparkinga.

Što prvo primijetite na ženama? – Oči.

A na muškarcima? – Glas.

Što ste dosad najluđe učinili? – Uh, bilo je toga.

Čega se najviše plašite? – Visine.

Kažu da žene privlače ćelavi muškarci: jeste li primijetili da vas žene sve više opsjedaju? – Da, eto, Mirna Berend me salijeće svaki dan.

Koji posao nikada ne biste radili? – Pa, eto, nikad ne bih zidao.

Kojoj se živućoj osobi najviše divite – u svijetu i u Hrvatskoj? – Vladimiru Putinu (fascinira me što je napravio od Rusije) te Slavenu Biliću, izborniku naše nogometne reprezentacije.

Da možete nešto promijeniti na sebi, što bi to bilo? – Dao bih si ugraditi ekstenzije.

Koju osobinu najviše cijenite kod prijatelja? – Poštenje. Zašto grizete nokte? – Zato što ne pijem.

Na koji ste se način pokušali od toga odviknuti? – Krenem i pokušam to staviti pod kontrolu, pa stanem.

Kakvi ste kad se razljutite? – Pred eksplozijom. Što ste najgore čuli o sebi? – Ima toga i sada me sve manje i manje takvo što zanima.

Kako održavate kondiciju? – Vježbanjem u teretani i trčanjem. Slovite za “partijanera”: gdje najradije izlazite i s kim? – S društvom iz djetinjstva u naš lokalni kafić.

Koji biste poziv radije prihvatili: da sudjelujete u showu Ples sa zvijezdama, Supertalentu ili Zvijezde pjevaju? – Nisam talent za ples i pjesmu. Mogao bih biti prateći vokal ili statist.

Koji biste talent pokazali da niste politički novinar? – Trčanje.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
25. travanj 2024 09:33