SAMO U GLORIJI

Danijela Dvornik: Moja nikad ispričana priča

­Sunce, more, kupanje, gradele, Brač, Dinin rođendan koji se obvezno slavio… Zbog svega toga Danijela Dvornik (43) jako je voljela kolovoz. Sada je nekako srce zazebe kad pogleda na kalendar. Više nema razloga za veselje, a brzo će doći i rujan, kad će se s tugom prisjetiti da njezinog supruga nema već treću godinu. Ali drže je sjećanja, njezina istina, njezine emocije, njezin ponos i njezina ustrajnost. Više nije curetak kojeg je Dino Dvornik prije 24 godine doveo kući i upoznao je s roditeljima, već zrela žena koja zna što želi i ima snage za novi početak. A kuća na Braču, koju oduvijek voli i u kojoj je sa svojim mužem provodila najljepše trenutke, ne dopušta joj da je zaokupe teške misli.

Još je lanjskog ožujka odlučila da kad počne tonuti u depresiju, neće leći u krevet i cijeli dan plakati, već će otići na trening u teretanu. Naporno vježbanje bio je njezin “ispušni ventil”, ali i “okidač” da počne razmišljati o sebi na drukčiji način. Osim što je smršavjela i estetskim zahvatima korigirala svoje tijelo, postala je svjesna sebe kao osobe. U dvadeset godina braka s kraljem funka ona je bila i supruga, i mama, i psihijatar, i psiholog, i njegovateljica, i po potrebi je u te uloge s lakoćom uskakala. S vremenom joj je postalo normalno da joj je Dino počesto kao drugo dijete, da je uključi u svoju borbu s ovisnošću, da joj prepusti svu brigu ne samo o kući nego i o njegovom životu. Pa za nju nije ni moglo ostati vremena. Kad je 9. rujna 2008. Dino Dvornik umro, njoj je srušio svijet. A zatim je prolazila sve faze žalovanja, od šoka, bijesa, tuge do apatije. Najteže joj je bilo što se sa svojim mužem nije stigla oprostiti, što mu nije dospjela reći sve što je htjela. Koliko vam je trebalo vremena da dođete sebi? – Ne mogu odrediti vrijeme jer mi se čini ­ponekad da još nisam došla sebi. Zapravo, pokušala sam od početka prihvatiti činjenicu da Dina više nema, da je život koji sam imala s njim jednostavno nestao. Proces odvajanja je jako težak, vrlo spor i individualan. Ja sam zaista prošla vrlo bogat i živopisan život s Dinom, mnogo smo pričali o svemu, ali svejedno mi se čini da mu nisam stigla reći sve. I to me muči. Možda se ljudima čini da sam kroz ovo sve prošla vrlo jednostavno jer sam uvijek nasmiješena, ali, vjerujte, to su konstantne trzavice koje uglavnom prolazim među moja četiri zida. I dandanas obuzima me tuga zbog Dina. Još se osjećam jako udano za svog muža.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju, u kojem Danijela Dvornik govori o najtežim trenucima u životu, ali i opisuje svoje snove u kojima se pojavljuje njezin pokojni suprug, pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 868) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
24. travanj 2024 21:11