NOVI POSAO

Dejan Lovren: Nogomet i moda nemaju veze

Hrvatski nogometni reprezentativac i novi član engleskog kluba Southampton Dejan Lovren (23) ušao je u svijet mode. Njegova marka pamučnih majica i ‘hoodica’ s printom sove Russell Brown, koje se proizvode u jednoj radionici u Slavoniji, u kratko je vrijeme postala svojevrsni nogometni suvenir. Tome su pridonijele nogometne zvijezde poput Vedrana Ćorluke, Luke Modrića i Marija Mandžukića, koji nose njegove majice, a minijaturni print sove, na XXXS majici, svakoga dana uveseljava nogometaševu desetomjesečnu kćer Elenu.

Kako ste se našli u modnim vodama? Posvuda sam tražio fora majice, uskog kroja i sašivene od vrhunskog pamuka s elastinom. Ni­­­sam ih našao pa sam se sa svojim vjenčanim ku­­­mom, PR stručnjakom Lovrom Krčarom, upustio u proizvodnju. Na ovoj se kolekciji in­­ten­­­zivno radilo više od godinu dana, o čemu svjedoče naši astronomski telefonski računi. Imali smo brojne verzije sove, sve dok se nismo odlučili za ovaj crveni primjerak s raširenim krilima.

Je li vam supruga Anita pomogla? Naravno da je pratila sva događanja oko pokretanja ovog posla. I izborila se za jedan od prvih primjeraka sive ‘hoodice’.

Koja je veza između mode i nogometa? Pa nikakva, osim majica i ‘hoodica’ Russell Brown. Nose ih nogometaši – moji kolege i prijatelji – koji ih promoviraju po svijetu. Nema jačeg marketinga od toga.

Planovi za budućnost? Za sada kolekciju prodajemo preko interneta, no uskoro ćemo otvoriti dućan u Zagrebu. Planiramo napraviti i dječju liniju, za koju već postoji prototip – a nosi ga moja kći.

Foto: Petar Jurica

Linker
19. travanj 2024 20:10