AFP/Cropix
ODUŠEVILA GOVOROM

DODJELA EMMYJA Viola Davis ušla u povijest

Dodjela 67. nagrada Emmy ostat će zapamćena po trenutku kada je Viola Davis (50) osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu, što je prvi put da je ta nagrada otišla u ruke crnkinji.

Viola je osvojila Emmy za ulogu u TV seriji How to Get Away with Murder, a u svom govoru odlučila je naglasiti s kakvim se problemima u televizijskoj industriji susreću Afroamerikanke.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

– U svojoj glavi vidim granicu. I iza nje zelene livade pune cvijeća te lijepe bijele žene koje mi pružaju ruke da dođem do njih i prekoračim tu liniju koja nas dijeli. Ali ne nalazim načina da dođem do njih – citirala je glumica Harriet Tubman i dodala:

– Prilika je jedino što razlikuje crnkinje od svih drugih. Ne možeš osvojiti Emmy ako uloge jednostavno ne postoje – izjavila je glumica i zahvalila utjecajnim holivudskim crnim ženama, uključujući Shondu Rhimes, Kerry Washington, Taraji P. Henson i Gabrielle Union.

Violina nagrada zasjenila je apsolutnog pobjednika ovogodišnje dodjele, TV seriju Igra prijestolja koja je osvojila 12 nagrada, ali i glumca Jona Hamma, koji je nakon sedam nominacija za ulogu Dona Drapera u seriji Momci s Madisona, napokon osvojio Emmyja za najboljeg glumca.

AFP/Cropix

FOTO: AFP/Cropix

Linker
19. travanj 2024 09:58