Sipa/Cropix/Vlado Kos/Cropix/Twitter/Screenshot
POMOĆ POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Domaće i strane zvijezde ujedinjene u želji da pomognu

Poplave koje su pogodile područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije ujedinile su zvijezde u namjeri da pomognu i potaknu na pomoć stanovnicima poplavljenih područja.

Brojne hrvatske poznate osobe uključile su se u humanitarnu akciju. Neki, poput Maria Mandžukića, Ivice Olića, braće Kovač i Tonyja Cetinskog posjetili su pogođena područja u Hrvatskoj, dok su drugi putem društvenih mreža pozivali građane da sudjeluju u humanitarnoj akciji.

Luka Nižetić, Nataša Janjić Lokas, Marko Tolja i mnogi drugi snimili su video Help Gunja, kojim pozivaju na prikupljanje pomoći za poplavljena područja.

No, vijesti o poplavama koje su pogodile Balkan obišle su i svijet – Novak Đoković bio je jedan od prvih koji je apelirao na svjetske medije da izvještavaju o tragediji koja je pogodila naše područje, a osim toga donirao je sav novac koji je osvojio na turniru u Rimu te putem svoje humanitarne zaklade skuplja novac za obnavljanje poplavljenih područja.

Osim slavnog tenisača donaciju je uplatila i poznata glumica Angelina Jolie – 50 000 dolara za Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, a putem društvenih mreža na pomoć su pozvali i Josh Duhamel, Adriana Lima, Nikola Karabatić, Andrej Pejić i brojni drugi.

Jedan od najvećih pisaca današnjice također se oglasio:

– Ja sam Paulo Coelho, pisac. Pratim katastrofu koja je pogodila Hrvatsku, Bosnu i Srbiju. Ovo je vrlo tužan trenutak za mene i činim sve što je u mojoj moći da pomognem. Želim da znate kako su moje srce i moja duša uz vas. Ako mogu na bilo koji način pomoći, molim vas da me obavijestite. Ovo je za mene vrlo tužan trenutak. Volim ove zemlje, bio sam tamo toliko puta – izjavio je književnik.

Svi koji su u mogućnosti mogu pomoći uplatom na broj računa Hrvatskog Crvenog križa IBAN HR 6923400091511555516 poziv na broj 08; pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) te on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa (p rilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X).

Linker
19. travanj 2024 14:35