Duje Draganja: Putovanje u Afriku mijenja nas kao ljude

Nakon što je u siječnju proveo desetak dana u raju Kariba, proslavljeni hrvatski plivač Duje Draganja (30) ovih se dana vratio s druge strane svijeta – iz srca Afrike.

Osvajaču srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. te vlasniku brojnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava, koji je na kalifornijskom sveučilištu Berkeley diplomirao na korporacijskom menadžmentu te kulturi i literaturi slavenskih i euroazijskih zemalja, Crni kontinent nije nepoznanica. Dapače, kaže da se veseli svakom odlasku u taj kutak Zemljine kugle, jer su dojmovi s kojima se vrati neuspredivi s bilo kojim drugim putovanjem. No, ovaj put bio je dodatno motiviran jer je sudjelovao u humanitarnoj akciju Plivanjem protiv malarije. A baza mu je bila Kampali, glavni grad Ugande.

– Bio sam u situaciji da je slon krenuo na mene pa sam morao bježati, budio sam se u krdu gazela, bio sam prisutan lovu lava i leoparda, prao sam zube u mraku kampa na par metara od hijene … Sve je to neponovljivo i zadivljujuće. I iz svog iskustva mogu reći da nas svako putovanje u Afriku mijenja kao ljude – ispričao je Duje.

Pročitali ste skraćeni tekst o putovanju Duje Draganje. Cijeli intervju s ekskluzivnim fotografijama potražite u tiskanom izdanju časopisa Gloria (br. 957). Ovdje se možete pretplatiti na PDF izdanje Glorije– u elektronskom obliku možete preuzeti samo jedan broj, no najviše štedite ako se pretplatite na 24 mjeseca.

Linker
24. travanj 2024 22:37