INTERVJU

Ecija Ojdanić: Ne dopuštam kćeri da gleda 'Larin izbor'

I Hrvatska je dobila svoju Alexis Carrington. A kako je krenula, Nela Zlatar, glavna negativka u TV serijalu “Larin izbor” – u interpretaciji 38-godišnje glumice Ecije Ojdanić – mogla bi i nadmašiti svoj američki uzor. Osim što svom sinu – glumi ga Ivan Herceg – ne odobrava izbor djevojke, atraktivna, ali beskrupulozna bogatašica razmeće se novcem, vara, laže, spletkari i trača. Zahvaljujući toj ulozi, Ecija Ojdanić na velika se vrata vraća na televizijske ekrane.

Rođena Drnišanka, koja se proslavila glumeći u serijalima “Kazalište u kući” i “Mamutica”, posljednje je dvije i pol godine bila posvećena samo obitelji. U lipnju 2009. udala se za redatelja Roberta Orhela (36), a u prosincu iste godine rodila je sina Jakova. Iz prvog braka Ecija ima šestogodišnju kćer Cvitu.

Kako vas kći doživljava u ulozi negativke? – Muči je to… premala je da bi razlučila stvarnost od fikcije pa joj nije jasno kako sam tako zločesta. Zbog toga joj nakon prve epizode više nisam dopuštala da gleda “Larin izbor”.

Je li vam bio težak povratak na male ekrane nakon dvoipolgodišnje stanke? – Nemam osjećaj da me nije bilo tako dugo… Ali ne, ništa mi nije teško, u ulozi Nele doista uživam, premda mi je ona prva negativka u televizijskoj karijeri. Mislim da je riječ o vrlo kvalitetnoj telenoveli, koja je okupila izvrstan glumački, producentski i redateljski tim. I moj suprug je, uostalom, jedan od redatelja. Volim kad Robert i ja zajedno radimo, premda me na snimanjima nimalo ne štedi. Čak suprotno, kad netko drugi zafrkne, ja snosim odgovornost.

Jeste li se pribojavali reakcija publike? – Kolege su me upozorili da ću, možda, na ulici doživjeti neugodnosti jer neki gledatelji poistovjećuju glumca s ulogom. Ali za sada dobivam samo pohvale i pozitivne reakcije. Nedavno su Roberta u jednom dućanu pitali jesam li doista tako zločesta. Odgovorio im je da sam dobra… glumica. Moram priznati da je zahvalnije glumiti zlice jer su takve uloge dinamičnije.

Nije vam čudno što vašeg sina glumi kolega koji je od vas mlađi samo osam godina? – Kad sam prihvatila ulogu, nisam znala tko će glumiti mog sina. No, kako je Nela, koja je inače bivša misica, starija od mene pet godina, a Hercegov lik od njega mlađi isto toliko, računica mi je jasna. Malo ljudi zna da je Anne Bancroft, u vrijeme kad je u “Diplomcu” glumila vremešnu ljubavnicu mladom Dustinu Hoffmanu, od njega, zapravo, bila starija samo sedam godina.

Dolores Tolić Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli intervju s Ecijom Ojdanić pročitajte u tiskanom broju Glorije (br.873) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
20. travanj 2024 04:07