RAZOTKRIVANJE

Enis Bešlagić: Previše sam emotivan

Jeste li se kada prijavili na neko natjecanje? – Kao osnovac na “Titovim stazama revolucije”: bio sam četvrti.

Je li vam neugodno kad morate nekom natjecatelju reći “ne”? – Nije, došao je pokazati što zna i da ga netko ocijeni. Ni ja Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu nisam upisao iz prve.

Biste li dopustili svojoj petogodišnjoj kćeri da se prijavi na multitalent show? – Nikada. U ovoj dobi to bi joj bilo frustrirajuće.

Koji bi talent ona mogla pokazati? – Od treće godine zna napamet sve pjesme Nine Badrić, a je li talent za memoriranje ili pjevanje, ne znam. Zasad je najtalentiranija za igranje.

Koji još talent niste vidjeli u showu, a priželjkujete ga: možda striptiz? – Ne vjerujem da bi prošao, ma što ja o tome mislio, jer show gledaju i djeca.

Biste li zgodnu striptizetu, koliko god bila loša, pustili dalje? – Kad bi napravila show koji bi osvojio publiku i druga dva člana žirija, moj glas ne bi nedostajao.

Jeste li Ninu Badrić i Dubravka Merlića poznavali otprije? – Znamo se otprije, no nismo se družili kao sada. Dubravko je “tata” žirija: okuplja nas i pazi na nas. Nakon posla svi odemo na piće ili večeru.

Koliko ste već odigrali predstava “Od E do Z”? – Oko 90, u sedamdesetak gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a Zuhra i ja uskoro gostujemo i u Sloveniji.

Volite li i privatno zabavljati društvo? – Više volim da mene zabavljaju. Imam krug duhovitih prijatelja u čijem humoru beskrajno uživam.

Biste li se razodjenuli pred filmskim kamerama? – Teško. Ako bi to bilo nužno za priču, razmislio bih. Da mislim drukčije, otišao bih u pornoglumce.

Smatrate li da ste dobro građeni? – Zadovoljan sam svojim tijelom. Ne idem u teretanu, kondiciju održavam tenisom i košarkom.

Padaju li žene na vas? – Pa, nije baš neka histerija oko mene, ali nije da ih nema. A razlog? Jednostavan sam i iskren, uvijek pozitivan, i kad je najstresnija situacija, pronađem razlog za dobro raspoloženje.

Jesu li obožavateljice nasrtljive? – Ako nekome daš povoda, moraš se i braniti pa pazim što radim. Dogodi se da se djevojke žele sa mnom fotografirati, a onda me na brzinu poljube. A od neželjenih upornih poziva branim se promjenom broja mobitela.

Jeste li se na kojem snimanju zaljubili u partnericu, makar samo platonski? – Kolegice uglavnom nastojim šarmirati, kao i one mene, ali zbog atmosfere, kao što šarmiram službenicu na šalteru. No, to nije ljubav.

Je li i platonska ljubav prevara? – Definitivno da.

Biste li oprostili nevjeru? – Nikad nisam bio u takvoj situaciji pa ne znam kako bih reagirao.

Čime ste osvojili suprugu Sabinu? – U proljeće 2001. bila je sama, konkurencije nije bilo, i znao sam “ne uletim li sada, tko zna kad ću opet imati priliku”. Pozvao sam je u kino, na dječji film “Igračke iz ormara”, a umjesto cvijeća kupio sam joj pržene bademe koje ona voli.

Što ste dosad najluđe učinili? – S prijateljima sam bio u Pragu i skakali smo u hotelski bazen, gdje je skakanje, naravno, bilo zabranjeno. Zaletio sam se i ugledavši čuvara uhvatio se za bršljan ne bih li se zaustavio. No to je bio bršljan iz lončanice te sam upao u bazen zajedno s bršljanom i s lončanicom. Svi smo za kaznu dobili zabranu približavanja tom bazenu – čak i za sunčanje.

Kakvi ste kad se razljutite? – U tom bih trenutku porazbijao sve oko sebe, no ja se povučem i smirim. Nisam osvetoljubiv ni zlopamtilo: dovoljno je da mi osoba kaže “izvini” i sve je riješeno.

Koju ste najgoru izmišljotinu čuli o sebi? – Da imam pet autopraonica u Sarajevu, a da to ne želim priznati.

Kojoj se živućoj osobi najviše divite? – Sarajevskom liječniku Atku Aliji Aginčiću. Za njega ne postoji siromašan i bogat pacijent, ni radno vrijeme: on je završio medicinu da bi pomogao svakom čovjeku.

Da možete nešto promijeniti na sebi – u fizičkom ili psihičkom smislu – što bi to bilo? – Volio bih da sam manje emotivan.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
23. travanj 2024 17:40