PREMIJERA U PULI

Filmska ljubav Nere Stipičević i Gorana Bogdana

Iako će tek u nedjelju u sklopu Filmskog festivala u Puli biti premijerno prikazan, omnibus “Neke druge priče” već je privukao veliku pažnju medija. Sastavljen od pet kratkih filmova redateljica iz Slovenije (Hana Slak), Hrvatske (Ivona Juka), Bosne i Hercegovine (Ines Tanović), Srbije (Ana Maria Rossi) i Makedonije (Marija Džidževa), omnibus povezuje tema trudnoće, čime se priča odmah prebacuje na žensku stranu.

No, iako je sama tema omnibusa intrigantna, mediji su se zainteresirali za film tek kada su objavljene fotografije razgolićene mlade glumice Nere Stipičević , koja u hrvatskom dijelu omnibusa glumi trudnicu koja saznaje da nosi blizance, ali i da jedno dijete boluje od Downovog sindroma. Na fotografijama se vide njezine gole grudi, dok ju filmski partner Goran Bogdan , koji glumi njezinog supruga, ljubi po trbuhu.

- Jedna od stvari koje vam Akademija daje jest da svoje tijelo doživljavamo kao dobro uštimani instrument, sram ne postoji, ali nelagodu učimo prevladati svakom novom ulogom. Za mene je to mjesto na kojem sam počela upoznavati sebe i sve ljude oko sebe – kazala je 27-godišnja glumica za Jutarnji list.

Iako joj nije drago što su fotografije objavljene u medijima, Nera Stipičević zbog njih ne osjeća sram, jer scena u filmu nije eksploatativna, već služi kako bi na dojmljiv način dočarala psihičko stanje njezinog lika.

– Bitno je da ovaj film i sama priča dođu do ljudskih duša i natjeraju ih da se zamisle, bar na trenutak – ustvrdila je Nera Stipičević.

Uz mladu debitanticu, u omnibusu “Neke druge priče”, čijia je premijera zakazana za nedjelju, 18. srpnja, u pulskoj Areni, glavne uloge svojih priča imaju još dvije hrvatske glumice – Lucija Šerbedžija glumi časnu sestru koja ostaje trudna u filmu slovenske redateljice, dok Nina Violić u bosansko-hercegovačkom dijelu igra stranu diplomatkinju zatrudni sa Sarajlijom. Hrvatski producent filma je producentska kuća 4Film.

I prije premijere, film je pozvan na brojne strane filmske festivale, a nakon Pule moći će ga pogledati i posjetitelji Motovunskog festivala i Sarajevo Film Festivala.

Linker
25. travanj 2024 02:10