Foto: Sipa/Cropix
FILM I GLAMUR

George Clooney i Sandra Bullock otvorili 70. Mostru

Obožavateljice poredane uz crveni tepih ispred Palazzo del Cinema uglavnom su izvikivale ime holivudskog šarmera Georgea Clooneya, ali prava zvijezda filma “Gravity”, s kojim je otvoren 70. filmski festival u Veneciji, bez sumnje je njegova kolegica Sandra Bullock.

Holivudska zvijezda zablistala je u 3D filmu o znanstvenici koja se na prvom zadatku u svemiru mora boriti za svoj život, ali i na crvenom tepihu gdje je oduševila izborom crvene haljine bez naramenica.

Osim za glumu, Bullock je dobila pohvale i za izgled u filmu. Naime, kada je izašla iz astronautskog odijela, 49-godišnja glumica pred kamerama je ostala samo u gaćicama i potkošulji te je pokazala i da na pragu 50. rođendana izgleda besprijekorno.

– Dosađujem se u teretanama. Zato su moje vježbe vrlo jednostavne – pojačam glazbu na najglasnije i sat vremena ne prestajem skakati. Uostalom, imam 18 kilograma teškog 3-godišnjaka, koji je još uvijek beba i voli da ga nosim, pa moram biti snažna i izdržljiva – kazala je Bullock na pres konferenciji. Da sgovori istnu pokazalo se i u Veneciji, gdje su je fotografi snimili kako malog Louisea nosi na rukama.

Kao što i u filmu ima sporednu ulogu, tako je i na press konferenciji Clooney je pokušavao da pažnja novinara ostane na njegovoj prijateljici.

– U posljednjih 15 godina samo tražim dobre scenarije. U ovom postoje samo dva lika, a činilo mi se da je za žensku ulogu prikladnija Sandy. I nisam se htio vrtjeti po svemiru u donjem rublju – našalio se Clooney, koji u posljednjih desetak godina gotovo da nije propustio nijedno izdanje Mostre. Nije to nimalo čudno ako se zna da mu je ljetnikovac na talijanskom jezeru Como, pa do Venecije avionom dođe za manje od sat vremena.

“Gravity” meksičkog redatelja Alfonsa Cuarona prikazan je izvan konkurencije, pa holivudski duo neće biti u utrci za glumačke nagrade. Prvi filmovi koji konkuriraju za Zlatnog lava na rasporedu su danas, a nakon što žiri, na čijem je čelu slavni redatelj Bernardo Bertolucci, pogleda svih 20 filmova, festival će 7. rujna biti zatvoren dodjelom nagrada.

Josip Jurčić

Linker
24. travanj 2024 19:57