ANJA ALAVANJA

Glumački debi u filmu o Lavandermanu

Super je ideja o snimanju filma o autohtonom hrvatskom superheroju, sviđa mi se što će napraviti ekranizaciju stripa. U filmu bih trebala glumiti samu sebe. Dakle, glumim novinarku i voditeljicu koja stiže na Hvar istražiti slučaj Lavandermana, lokalnog junaka. Ne vjerujem u njegove supermoći, stižem tamo sa velikom dozom skepse a dalje vam neću otkrivati – kaže voditeljica i novinarka Anja Alavanja (26), koja će u sedmom mjesecu utanačiti detalje uloge i snimanja s redateljem filma Zvonimirom Rumboldtom.

Kratki igrani film o Borisu Bunčugi ili Lavandermanu, hvarskom superheroju koji upravo mirisom lavande uspješno tjera komarce, moljce i ostale nepoželjne kukce, ekranizacija je stripa autora Vanče Rebaca i Tonija Favera. Osebujnog junaka na glumit će Damir Markovina, a uz redatelja Rumboldta na filmu će sudjelovati i direktor fotografije Tomislav Krnić te asistentica Lorena Romac.

– Posrijedi je film koji će otkriti mnoge istine i zablude o prvom otočnom superheroju kojeg hoćemo prikazati potpuno vjerodostojno, ništa ne želimo uljepšavati, niti otkrivati nekakve upitne detalje iz njegova života. Meni je osobito zanimljiv susret Lavandermana s Kortom Magareseom, junakom sasvim suprotnih kvaliteta, koji je za razliku od naočitog Hvaranina zapravo proklet da stalno putuje i nigdje se ne može skrasiti. U tehničkom smislu smo s pripremama poprilično odmakli, sada snimamo polja lavande i uvodne kadrove dok ćemo u drugoj etapi, krajem kolovoza i početkom rujna na našem najsunčanijem otoku snimati igrane dijelove – objasnio je Rumboldt za Jutarnji list.

Linker
25. travanj 2024 07:52