SPREMNI ZA DOČEK

Idealan plan za Staru godinu

8: 00 Neka jutro počne s omiljenim CD-om i šalicom kave. Dok slušate glazbu i pijuckate vrući napitak, mantrajte: ‘Danas ću biti zanosna’. Ponovite mantru barem deset puta i – premda zvuči kao floskula – ne dopustite da vas išta taj dan izbaci iz takta.

9:00 Vjerojatno ste rezervirali termin kod frizera jer bez najave teško da ćete uopće ući u salon. Frizuru odaberite ovisno o dužini kose, ali i o haljini koju ćete odjenuti: uz haljinu otvorenih leđa preporučujemo punđu, koja će naglasiti ljepotu vrata. Ležerno oblikovana punđa u kombinaciji s nekim ukrasom za kosu totalni je hit, a da bi izdržala cijelu noć i izgledala glamurozno, nemojte odbiti lak i sprej za sjaj. Cijene frizura u salonima kreću se od 200 do 400 kn – ovisno o kompliciranosti izrade i količini ukrasa za kosu.

10:30 Iako vremenske prilike nisu idealne, preporučujemo da uz seksi haljinu imate – gole noge. Stoga prije ručka obavite depilaciju i pedikuru: ako se odlučite to napraviti u salonu, pedikura će vas stajati otprilike 120 kn, manikura 80 kn (a ukrašavanje od 5 do 15 kn po noktu), no svi ti rituali i kod kuće mogu biti vrlo ugodni. Počnite s toplom kupkom u koju ćete dodati malo mirisave soli, nastavite s pilingom stopala te završite nanošenjem hranjive kreme. I rukama priuštite isto zadovoljstvo, s tim da kremu ostavite da djeluje nekoliko minuta, poput maske. Slijedi oblikovanje noktiju – na nogama i rukama – s kojih najprije treba ukoniti masnoću. Što se boje laka tiče, jedini ispravan izbor za novogodišnju noć je – crvena.

14:00 Ručak!!! Ne pretjerujte s količinom kako biste u delicijama mogli uživati na večer – tada će vam to biti potrebnije jer bez hrane nećete si moći priuštiti ni koju čašicu vina i pjenušca. Prema tome, losos sa salatom, fritaja ili pureći medaljoni s vmozzarellom, bit će dovoljno zasitni – ali ne i odviše kalorični.

15:00 Prije ulaska u kadu zaštitite kosu kapicom, a ako je morate podignuti, ispod gumice podmetnite papirnatu maramicu kako ne bi ostao trag. Potom napravite piling lica i dekoltea – to je obvezno ako želite da vam koža zablista – te na lice nanesite masku, ili hranjivu kremu u debelom sloju, i prepustite se toplini vode…

Dok ste još u kadi, isperite ostatke maske s lica, a na kraju posegnite za preparatom koji koristite u specijalnim prigodama – nešto poput Clarinsova Eclat minute, koji trenutačno potiče cirkulaciju pa daje licu blistavost, a uz to sadrži mikročestice koje reflektiraju svjetlost na koži i stvaraju malu optičku varku, tako da ono izgleda mlado i odmorno.

16:00 Ako ste se odlučili za punđu, haljinu otvorenih leđa i gole noge, oštro pilingom istrljajte sve ‘razotkrivene’ dijelove tijela. Iznimno je važno da vam koža blista, a kako biste postigli što bolji efekt, piling nanesite na suhu kožu i – navalite. Ako depilaciju niste obavili prijepodne u salonu, ostaje mogućnost da se dlačica s potkoljenica riješite uz pomoć epilacijske kreme (ili britvice – ako baš morate). Kad ostatke pilinga i depilacije isperete s tijela, nanesite u debelom sloju losion ili kremu – i neka vam ne bude neugodno provesti petnaestak minuta goli, samo s ‘maskom’ na tijelu.

Koža je nakon toga mekana i podatna te od vas još samo očekuje da joj podarite malo blistavosti – u obliku losiona, spreja ili pudera sa sjajećim česticama.

19:00 Natočite si čašu vina, stavite CD s nekom glazbom koja će vas ‘podignuti’i započnite s najkreativnijim dijelom priprema za ludu noć – šminkanjem. Kako bi make-up što dulje trajao, nanesite bazu za fiksiranje i ujednačavanje boje tena. Na područje oko očiju stavite highlighter ili korektor – koji će matirati kožu i spriječiti ‘otapanje’ sjenila, a potom cijelo lice, na koje ste prethodno nanijeli tekući puder, matirajte puderom u prahu. I sada vrijedi pravilo da make-upom naglasite ili oči ili usta, a mi vam preporučujemo da to budu usta. Sjenilo za kapke neka bude bijelo ili srebrno, treba vam i tuš za oči te crna maskara. Zaputite se prema ormaru…

19:30 Haljina je spremna, torbica također… ne zaboravite u nju staviti najdrskiji crveni ruž koji posjedujete – jer to je boja novogodišnje noći. Ne zaboravite na ‘strateška’ mjesta nanijeti parfem, a malo ga poprskajte u zrak i prođite kroz ‘oblak’ – tako ćete svaki put kad zamahnete glavom oko sebe širiti neodoljiv miris. Nakon toga, spremni ste za tulum godine.

24:00 Prije nego što otkuca ponoć i prije nego što ispijete čašu pjenušca, obećajte sami sebi da ćete si u idućoj godini priuštiti još nekoliko ovakvih dana – koje ćete posvetiti samo sebi.

Dragana Dilparić Ivanić

Linker
19. travanj 2024 18:37