U NOVOJ GLORIJI

Imala sam dobar osjećaj za 'Ratove zvijezda'

Do prije godinu dana malo je tko znao za Daisy Ridley (23), glumicu koju se moglo vidjeti samo u malim ulogama u britanskim TV serijalima. No otkako ju je redatelj J. J. Abrams angažirao za glavnu žensku ulogu u filmu “Ratovi zvijezda: Sila se budi”, sedmom nastavku jednog od najpopularnijih filmskih serijala, koji se kod nas prikazuje od 17. prosinca, sve se promijenilo.

Rođena u Londonu kao najmlađa od pet kćeri fotografa Christophera Ridleyja i agentice za odnose s javnošću Louise Fawkner-Corbett, Daisy Ridley je zahvaljujući ulozi Rey, djevojke koja preživljava sama na pustom planetu, postala holivudska zvijezda.

HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 14: Actress Daisy Ridley attends the Premiere of Walt Disney Pictures and Lucasfilm's
AFP/EPH / AFP

Foto: AFP/EPH

Kako ste dobili ulogu u filmu?

– Nisam ni znala da se snima novi dio “Ratova zvijezda” sve dok mi to nisu rekle prijateljice s kojima sam bila na ručku. Jedna je šminkerica, a druga stilistica i kreću se u filmskim krugovima pa su čule da je raspisana audicija. Bilo je suludo i pomisliti da bih među tisućama glumica baš ja mogla dobiti ulogu, no vrag mi nije dao mira jer sam imala neki čudan osjećaj pa sam nazvala svog agenta i zamolila ga da me pokuša prijaviti – započinje svoju priču mlada Britanka.

Cijeli intervju i sve o tome kako je donedavno anonimna britanska glumica preko noći postala slavna, kao i što joj je kolegica Carrie Fisher savjetovala o ljubavnom životu pročitajte u novom broju Glorije koja je na kisocima od 17. prosinca, a uz koju na dar dobivate i kuharicu s najboljim receptima za slatki Božić.

Linker
17. travanj 2024 15:01