PRED OGLEDALOM

Iskra Jirsak - jednostavna perfekcionistica

Imam dobar ten, koji ne zahtijeva posebnu njegu, a dok nisam počela glumiti u kazalištu i pred TV kamerama, gotovo da se nisam šminkala. Posljednjih mjeseci, otkako snimam serijal ‘Najbolje godine’, moja se koža navikava na poprilično težak make-up, no zasad nema nikakvih vidljivih posljedica – kaže zagrebačka glumica Iskra Jirsak (23), studentica pete godine na Akademiji dramske umjetnosti, koja u serijalu ‘Najbolje godine’ tumači lik Marte. Koliko je izgled važan za glumački posao? – Uvijek se trudim da mi izgled ne bude na prvom mjestu: da po tome ne sudim i da po izgledu ne budem suđena.

Pridržavate li se preporuke: dovoljno sna za lijep ten? – Na žalost, nikad dosta sna u našem poslu, ali naučila sam uhvatiti barem malo sna između proba ili snimanja. Čime njegujete kožu za hladnih i vjetrovitih dana? – Kremom od jojobe koja je dobra protiv isušivanja te hrani kožu, a mogu je koristiti za cijelo tijelo, za ruke i lice.

Kako često mijenjate frizuru i eksperimentirate li s bojama? – Imala sam kratku kosu, dugu, dreadlockse, bila sam plava, crna, ljubičasta, crvena… No, sad se zbog uloge Marte ne smijem mijenjati.

Koliko vam vremena treba da se spremite za izlazak? – Katkad to potraje i dva-tri sata, no kad se žurim, mogu biti gotova i za 15 minuta. Najdulje biram odjeću, usklađujem boje…

U kakvoj se odjeći osjećate najugodnije? – U onoj, naravno, koja me ne sputava – trenirki i tenisicama, trapericama. No nemam problema ni s visokim petama, haljinama, minicama. Volim nositi svu odjeću, svih stilova. Kakav nakit birate? – Najviše mi se sviđa drveni nakit, jer ne izvlači energiju poput metalnog. No, to ne znači da ne nosim i srebro, pogotovo prstenje. U čemu ste perfekcionistica? – U svemu! Volim stvari napraviti dobro i volim kad sam zadovoljna. Muči me ako sam nešto mogla učiniti bolje samo da sam se malo više potrudila. Bavite li se sportom? – Preko ljeta rolam, a kako na akademiji svaki dan vježbamo različite tehnike opuštanja tijela, rastezanja, kombinacije joge i vježbi za mišiće, sklekove, trbušnjake, nisu mi potrebne dodatne vježbe. Često se govori o poremećajima prehrane: jeste li imali takvih problema? – Nisam. Volim jesti, imam brz metabolizam, ne zamaram se debljinom, niti opterećujem mršavljenjem. Dobro se osjećam ovakva kakva jesam. Kad imate vremena samo za sebe, u čemu uživate? – Čitanje knjiga je moj bijeg od stvari koje me taj dan opterećuju ili zamaraju. A još je bolje ako je knjiga sa mnom u kadi punoj mirisnih soli. Jagoda Zamoda

Linker
20. travanj 2024 16:52