SVAKA MAMA TO MOŽE

Ivana Banfić istesala se nakon poroda

Ni sama ne pamtim kada sam posljednji put dobila toliko komplimenata na račun dobrog izgleda. Istina je, pola godine nakon porođaja uspjela sam se vratiti na svoju staru kilažu, ali mislim da uz malo vježbanja to može postići svaka mama. Dakle, nije to ništa neobično. Zapravo, kad malo bolje razmislim, vjerojatno je tajna u onoj staroj poslovici koja kaže da te malo dijete pomladi i učini ljepšim – kaže Ivana Banfić, koja je prošlog vikenda nakon šest mjeseci prvi put izašla u javnost, na pred-božićni koncert Josea Carrerasa i njegovih gostiju koji je održan u zagrebačkoj Areni.

– Gotovo da bi se moglo reći i da mi je to bio prvi izlazak nakon godinu i pol, jer sam tijekom trudnoće morala ležati i biti kod kuće – kroz smijeh kaže Ivana, koja se priprema za blagdane sa suprugom Krunom Ladišićem i njihovim šestomjesečnim sinčićem Janom.

Prati scenu – Ovo nam je prva proslava Božića utroje, pa su za nas ovi blagdani doista posebni – kaže pjevačica, koja će se na pozornicu vratiti tek sljedeće jeseni.

– Moram priznati da mi je moj posao počeo malo faliti. Nije ni čudo, jer volim glazbu. Ali, moja mi je obitelj važnija, pa sam u dogovoru sa suprugom odlučila ostati što dulje doma, uz Jana. Naravno, razmišljam o budućim pjesmama, pratim što se zbiva na sceni, kako stranoj, tako i domaćoj.

Pjevam i doma, ali to su uglavnom dječje pjesmice koje vesele mog sina. U ovo doba godine na repertoaru su mi ‘Zvončići’ i druge božićne skladbe, te obavezni ‘Zeko i potočić’, Janova najdraža pjesma – otkriva Ivana, za čiju je novu frizuru zaslužan baš živahni mališan.

– Jan je zaigrano, veselo dijete, a svoju radost nerijetko izražava igrajući se mojom kosom, što se najčešće pretvori u čupanje. Zbog njega sam proteklih mjeseci kosu vezala u rep, a onda sam prošlog tjedna odlučila, otišla u frizerski salon i rekla frizerki: ‘Šišaj’.

Ona me pokušavala odgovoriti, pa smo se na kraju dogovorile da mi kosu ipak ne skrati na dva centimetra dužine, kako sam ja bila zamislila, nego mi je napravila lijepu kratku frizuru – kaže pjevačica, koja je veliki zagovornik tjelovježbe. Ne čudi stoga što je vježbati počela samo dva mjeseca nakon poroda.

– Vježbam tri puta tjedno po sat vremena u teretani. Jana sam rodila na carski rez, pa sam zbog toga izbjegavala vježbati s utezima. Najviše vremena provodim na traci za trčanje, a mislim da ću liniju do kraja stesati za koji mjesec, kad Jan prohoda – smatra Ivana, koja će božićne i novogodišnje blagdane s mužem i sinom provesti u kućnom okruženju, piše Jutarnji list

Linker
19. travanj 2024 11:52