BEYONCE KNOWLES

Jadranska riba za djevojku s Juga

Bijeli namještaj i tepisi u sobi iza pozornice, u kojoj se mora održavati temperatura od 26 stupnjeva i u kojoj će biti veliko ogledalo, četiri biljke, mirisne svijeće, osam bijelih ručnika, televizor, DVD player, traka za trčanje… to su samo neki od zahtjeva koje Lupa Promotion, organizatori koncerta Beyonce Knowles, moraju ispuniti kako bi se američka pjevačka diva osjećala ugodno u Zagrebu, gdje u nedjelju, 26. travnja, počinje njena svjetska turneja. U odnosu na prohtjeve razmaženih svjetskih zvijezda, želje 27-godišnje pjevačice doimaju se vrlo razumno, čak skromno, a takva je, kažu svi koji je poznaju, i ona sama.

No, zato su njeni koncerti uvijek spektakularni: u zagrebačkoj Areni nastupit će pred 18 tisuća ljudi, odjevena u blještave kreacije francuskog dizajnera Thierryja Muglera i predstaviti pjesme s posljednjeg albuma “I Am… Sasha Fierce”. To je ujedno naziv cijele turneje, tijekom koje će obići 22 europska grada, Sjedinjene Države i Australiju (zadnji nastup je 31. srpnja), ali i njenog “drugog ja”.

– Sasha Fierce je moj alter ego, koji postoji samo na pozornici. Ondje se, naime, doimam kao sigurna, samouvjerena i hrabra osoba, a takva nikad nisam bila u privatnom životu. Sasha Fierce, stoga, postoji samo na mojim koncertima i u videospotovima – objasnila je Beyonce.

S Beyonce neće doći 12 godina stariji suprug, hip-hop mogul Jay-Z, koji joj je producirao nekoliko pjesama. S njim je u vezi od 2002., kad su se zaljubili na snimanju dueta “03 Bonnie And Clyde”, a vjenčali su se lani. Žive u njujorškoj četvrti Tribeca, a imaju još kuće u Miami Beachu i Londonu. Iako djeluju kao skladan par, njihovoj se vezi od prvog dana protivio Matthew Knowles, koji je vjerovao glasinama da Jay-Z voli lude provode, trči za ženama i uz to je nasilan te je i dosta stariji od njegove kćeri. Jay-Z je, pak, tvrdio kako se Matthew boji da će izgubiti kontrolu nad Beyonce. Kako god bilo, Matthew Knowles, koji je i danas njezin menadžer, također dolazi u Zagreb, kao i njegova kći Solange, koja je pet godina mlađa od Beyonce i također je pjevačica.

Organizatori su se, doznajemo, dobro pripremili za dolazak slavne ekipe. Beyonce, koja voli talijansku tjesteninu i, katkad, čašu crnog vina, za boravka u Zagrebu uživat će u laganoj i zdravoj hrani. Na popisu jela koje je naručila su – svježa bijela riba pripremljena na pari, steak od tune, špinat kuhan na pari s maslinovim uljem, šparoge začinjene limunom, salata od svježe tunjevine, jabuke, kruške, jagode, borovnice, kupine, banane i mango.

Glazbena diva želi i orašaste plodove (bademe, lješnjake, pinjole, orahe i indijske oraščiće), posudu s hladnim kriškama limuna i krastavaca, organski uzgojenu salatu (zelenu salatu, radič i rikulu, krastavce, rajčicu i batate), sok od aloe vere, maslinovo ulje, aceto balsamico te pivo beck’s. Jela će pripremati njezina catering služba, koja je uvijek prati na turnejama, a zahtjeve u vezi namirnica opravdavaju činjenicom što je pjevačica na strogo propisanom režimu prehrane koji joj omogućuje da izdrži fizički naporne nastupe.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Ukoliko želite znati više pročitajte cijeli tekst u Gloriji br. 746 ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
25. travanj 2024 14:53