EKSKLUZIVNO

Jagoda Martinović: Izgubila sam svoga velikog dječaka

Na drugu godišnjicu smrti Joška Martinovića , urednika, novinara i voditelja TV emisija Globalno sijelo, Zlatna ribica i Živa istina, u stanu njegove obitelji okupilo se tridesetak bliskih prijatelja i rođaka. Njegova udovica Jagoda Martinović (44) i sin Ivan Vanja (21) dočekali su ih sa smiješkom na licu. Uvijek vedar, nasmijan i zbog toga omiljen u društvu, Joško Martinović – koji je 2. lipnja 2010. izgubio sedmogodišnju borbu protiv melanoma – svima je “zabranio” da plaču kad ga ne bude.

Godine provedene s Joškom, kaže Jagoda, bile su prekrasne i neprocjenjive.

– U svemu je bio poseban. I kao suprug, i kao otac. Svake subote odlazio je na plac, a kući se nikad nije vratio bez cvijeća. Obožavao je kuhati. Bio je gurman, kuhao je odlično, a na njegove šnicle s inćunima i meksičke specijalitete često su dolazili naši brojni prijatelji. Vodili smo jedan običan, nimalo glamurozan život. Puno smo čitali, igrali doma scrabble i jamb. Joleta nije zanimala slava. Bio je posvećen svom poslu, radio ga je s velikom strašću. Volio je nas, oca, sestru, često je pričao o majci koja je preminula 1995. Općenito, volio je ljude, volio je pomagati, bez obzira poznaje li nekog ili ne. S jedne strane bio je vrlo odgovoran i profesionalan, a s druge, muškarac u kojem čuči dječak koji svako malo izvede neku vragoliju – opisuje Jagoda Martinović.

Udovica omiljenog voditelja smisao života nije izgubila, ali odlazak supruga i dalje je boli.

– Nedostaje mi, jednako kao i prvog dana. Osobito kad se nešto dogodi, da ga nazovem, to podijelim s njim. Ne mogu reći da sam izgubila smisao života jer imam našeg Ivana. Ali, onu ljepotu života s Joškom, mojim velikim dječakom, to sam izgubila. Zauvijek – kaže Jagoda Martinović.

Snježana Dragojević Harapin

Pročitali ste skraćeni ekskluzivni tekst u kojem Jagoda Martinović govori o sretnim danima sa suprugom Joškom Martinovićem i životu nakon njegova preranog odlaska. U tiskanom izdanju Glorije (br. 909) pročitajte cijeli tekst ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
28. travanj 2024 07:48