SPLIT 2010.

Jubilarna godina u znaku klapa

Klapska pjesma obilježila je jubilarni 50. Festival zabavne glazbe Split. Prvo mjesto po glasovima publike osvojila je klapa Sveti Florijan i Čedo Martinić s pjesmom “Kako ću joj reć da varin”, dok je drugo mjesto osvojio (trijezni) Mladen Grdović , kojeg je u stopu pratio zaštitar, iz straha da ne “potegne iz boce”.

– Uvijek sam na drugom mjestu, pa sam tako i kod žena drugi – našalio se zadarski pjevač na završnoj tiskovnoj konferenciji nakon što je danima prije po Prokurativama “pod gasom” nasmijavao kolege i publiku.

– A sada idemo popiti nešto. Žao mi je što danas nisam popio nijedan gemišt, jer da sam to napravio, sigurno bih s pozornice skočio u publiku – ipak nije odolio alkoholu Mladen Grdović.

Čak dvije nagrade: treće mjesto po glasovima publike i prvo mjesto po glasovima stručnog žirija osvojila je pjesma “Teštament” klape Sol s Paga. I Zorica Kondža je s pjesmom “Luda đelozija” osvojila dvije nagrade: za drugo mjesto po glasanju stručnog žirija i za najbolji aranžman. Treće mjesto, pak, pripalo je Goranu Karanu , najbolja debitantica je Ivana Kovač, a najbolje stihove napisao je Brane Kopitović za pjesmu “Otok s blagom” koju je otpjevao Tedi Spalato .

No, zvijezda večeri bio je Mišo Kovač , legendarni pjevač koji je čak pet puta pobijedio na Splitskom festivalu i čak 25 puta ispunio splitske Gripe. U stopu ga je pratila supruga Lidija, al i četiri zaštitara koje mu je dodijelio organizator da ga nitko uoči nastupa ne bi uznemiravao.

Linker
19. travanj 2024 22:58