ZLATNA DJEVOJKA

Julianne Hough: Pribojavala sam se susreta sa Cher

Američka plesačica, pjevačica i glumica Julianne Hough (23), zvijezda nove verzije filma “Footloose”, velikog hita osamdesetih, kao da ima zlatni dodir. Bivša juniorska svjetska prvakinja u latinoplesovima postala je poznata u Americi nakon što se 2007. pridružila profesionalnim plesačima u showu Ples sa zvijezdama te već u prvoj sezoni, s partnerom Apolom Ohnom, pred gotovo 28 milijuna gledatelja, otplesala do pobjede. Sljedeće godine objavila je debitantski album s country-pjesmama, koji je prodan u pola milijuna primjeraka.

Zadnji korak u osvajanju show businessa napravila je kad se okušala kao glumica. Debitirala je s malom ulogom u mjuziklu “Burleska”, u kojem su joj kolegice bile Christina Aguilera i Cher, a sad oduševljava publiku kao buntovna svećenikova kći u filmu “Footloose”. Iako je, baš kao i njezin lik u “Footlooseu”, odrasla u pobožnoj mormonskoj obitelji, njezini roditelji, Mari Anne i Bruce Robert Hough, nisu joj branili ples. Upravo suprotno, oni su se upoznali trenirajući dvoranske plesove, pa nije čudno što su i sina Dereka i četiri kćeri, od kojih je Julianne najmlađa, poticali da se bave plesom i glazbom. Zato su je sa samo deset godina i poslali, zajedno s bratom, na nastavak školovanja u London, na akademiju Italia Conti. Koliko je bliska s tri godine starijim bratom, moglo se vidjeti i tijekom intervjua u luksuznom losanđeleskom hotelu Four Season, kad je zazvonio njezin mobitel baš u trenutku dok je govorila o tome kako je on najbolje poznaje. Mnogo samozatajnija bila je, pak, dok je govorila o TV voditelju Ryanu Seacrestu (36), istaknuvši da je o njihovoj vezi napisano previše neistina. Koliko se novi “Footloose” razlikuje od originala? – Mislim da je naš film sličan originalu, tako da se obožavatelji neće razočarati. Čak su i neki dijalozi isti. No, snimljen je na moderan način, pa će u njemu uživati i gledatelji koji nisu bili ni rođeni kad je nastao original.

Je li vam na snimanju pomoglo iskustvo sa seta “Burleske”? – “Burleska” je zapravo bila moja mala škola za “Footloose”. Znam plesati, ali nisam bila sigurna kako ću se snaći ispred kamere. Zato je dobro što sam u prvom filmu imala manju ulogu, jer sam tako imala više mogućnosti gledati druge i učiti od njih. Bez tog znanja bih bila potpuno izgubljena na setu filma “Footloose”. Jeste li zato odabrali manju ulogu za filmski debi? – Nisam, to se slučajno dogodilo. Moj menadžer radi i za Christinu Aguileru. Ona je trebala glumiti u filmu, ali je odustala, pa mi je on predložio da se javim na audiciju za glavnu ulogu. Producentima sam se svidjela, no Christina se ipak vratila, pa su meni ponudili da izaberem neki drugi lik.

­­ Kako je bilo snimati sa zvijezdama poput Christine Aguilere i Cher? – Christina je sjajna. Moj je idol još od prvog albuma i zato ne mogu ni opisati kako sam se osjećala kada smo snimali pjesme u njezinom studiju. Cher je, pak, prava diva, pa sam se pribojavala susreta s njom. No, toliko je draga osoba da je taj strah brzo nestao. Ona razgovara sa svima, uvijek je spremna za neku šalu. Užitak je raditi s njom. Kad ste odlučili postati plesačica i glumica? – Plešem, pjevam i glumim otkako znam za sebe. Cijela moja obitelj zaražena je plesom, pa sam se od najranijih dana natjecala sa sestrama i bratom, a kako sam najmlađa, trebalo mi je i više truda da budem dobra poput njih. No, volim i glumiti, ali sam uvijek lakše dobivala priliku kao plesačica i pjevačica, nego kao glumica. Uostalom, u Los Angeles sam došla kao plesačica.

Koji je bio vaš prvi angažman? – Dobila sam posao u TV showu Show Me The Money, koji je vodio William Shatner, glumac iz “Zvjezdanih staza”. Na žalost, show je otkazan nakon tjedan dana, tako da moja avantura nije dobro počela. Iako sam u Los Angeles došla sa samo 2000 dolara, a tati sam lagala da imam 5000 kako bi me uopće pustio da odem, nisam ni razmišljala o povratku. Nastupala sam u malim ulogama u raznim emisijama, sve dok nisam dobila ponudu za Ples sa zvijezdama. Kako su vaši roditelji reagirali na nastup u Plesu sa zvijezdama? – Oni obožavaju taj show. Osim toga, oni su se i upoznali na plesu. I moje bake, također plesačice, redovito prate Ples sa zvijezdama. Zašto ste se preselili s bratom u London? – Moji roditelji su procijenili da tako mogu najbolje napredovati kao plesačica. Zato sam od desete godine živjela s bratom i plesnim mentorima u Londonu, pa su treninzi i natjecanja po Europi bili sav moj život. S petnaest godina odlučila sam se vratiti u Ameriku i pokušati uspjeti kod kuće. Priznajem, ponekad sam imala sreće i našla se na pravom mjestu u pravo vrijeme, ali uvijek sam naporno vježbala. I mislim da je to tajna svakog uspjeha – talent, mnogo vježbanja i malo sreće. Jeste li se zbog zajedničkog odrastanja toliko zbližili s bratom? – On me poznaje najbolje na svijetu. I kao mali bili smo veoma povezani, a zajednički život u Londonu nas je još više zbližio. Toliko dobro znamo jedno drugo da kad radimo novu koreografiju, ne trebamo ni objašnjavati što slijedi, samo pratimo što onaj drugi radi i pokreti dolaze prirodno. Zanimljivo je da je on već glumio u “Footlooseu”. Dok smo bili u Londonu, nastupao je u kazališnoj adaptaciji i glumio je Rena.

Čitate li novinske napise o sebi? – Prije sam ih čitala, ali sada to radim rijetko. Uostalom, sve češće o meni pišu samo tračeve, pogotovo o mojem privatnom životu. Na što najradije trošite novac? – Od petnaeste godine radim i plaćam svoje račune, ali nikada nisam imala mnogo novca, pa sam naučila biti štedljiva. Najradije trošim na obitelj, kako bih bila sigurna da imaju sve što im treba. Brinem se da nećakinje i nećaci, a imam ih mnogo, imaju plaćene sve tečajeve koje žele pohađati.

Zašto ste se iz Los Angelesa preselili u Nashville? – U Nashvilleu imam mir. To je divan grad, pun darovitih glazbenika, pa mogu naći partnere za skladanje pjesama. Uostalom, moja majka i dvije starije sestre također žive u Nashvilleu, tako da mi je i obitelj blizu. No, posljednjih godinu ili dvije rijetko sam u jednom gradu dulje od pet dana, stoga nijedno mjesto ne mogu nazvati svojim domom.

Josip Jurčić

Linker
16. travanj 2024 22:14