HUGH JACKMAN

Kako je Štapić postao seks-simbol

Uvijek su mi žene govorile da vole moj osmijeh, ali u zadnje vrijeme primjećujem da ih više interesiraju moje “pločice” – otkriva Hugh Jackman svoje zavodničke tajne. Australski glumac može biti primjer svim dečkima željnim zvjezdane slave: u mladosti su ga zbog astenične građe i izrazito mršavih nogu zvali Štapić, a prošloga je tjedna u tradicionalnoj anketi američkog tjednika People izabran za – najseksi muškarca na svijetu.

No, dok za šarmantan osmijeh može zahvaliti genetici, savršeno oblikovani mišići nisu se tu našli slučajno. Naime, 189 cm visoka zvijezda filmova “X-Men” i “Prestiž” ustaje svako jutro u 5.45 kako bi otrčao u teretanu, vježbao 50 minuta i trkom se vratio kući, baš na vrijeme za obilan doručak. Jutarnje jelo mu je ujedno glavni ob­rok u danu jer se nakon podneva na njegovu tanjuru ne mogu naći ugljikohidrati. Zvuči grozno, no disciplina i stalna odricanja pomogli su glumcu da imidž simpatičnog dečka iz susjedstva zamijeni titulom holivudskog seks-simbola. Uz to, Jackmanove izjave otkrivaju i njegovu romantičnu stranu te raspiruju maštu žena koje sanjare o tome kako bi bilo lijepo prisloniti glavu na njegov mišićav torzo.

– Pravi muškarac zna otvoriti srce. Emocije i ranjivost pokazuju, zapravo, da si snažan – rekao je Jackman u jednom od brojnih intervjua koje je dao promovirajući svoj posljednji film “Australija”. U 130 milijuna dolara vrijednom spektaklu partnerica mu je sunarodnjakinja Nicole Kidman, koja glumi englesku gospođu, a on naočitog stočara. Između gospođe i stočara usred australske divljine plane, naravno, ljubav. Taj australski odgovor na “Prohujalo s vihorom” kritičari su dočekali dosta suzdržano, no publiku je priča osvojila – pogotovo “kemija” koja struji između Nicole Kidman i Hugha Jackmana. No, ta kemija postoji samo na filmskom platnu jer u stvarnom životu Jackman već trinaest godina voli samo svoju suprugu, australsku glumicu Deborru-Lee Furness.

Upoznali su se 1994., na snimanju serijala “Correlli”, u kojem je tada 26-godišnji Hugh bio jedan od epizodnih glumaca, a osam godina starija Deborra-Lee glavna zvijezda. – Bio sam samac i bilo mi je dobro tako. A onda sam upoznao nju i sve se promijenilo. Odmah sam osjetio da je ona prava žena za mene, a nakon tri mjeseca veze počeo sam razmišljati kako je zaprositi – kazao je Jackman, ujedno priznavši da je njegova supruga vijest o tituli najseksi muškarca dočekala s pitanjem: “Zar se Brad Pitt nije natjecao ove godine?”. Jackman rado priča o svojem obiteljskom životu i o tome kako je sretan s Deborrom-Lee, no razgovor o njenim godinama izbjegava kad god je to moguće.

Iako je supruga “službeno” od njega osam godina starija, neki tvrde da je razlika između supružnika čak 13 godina. Na pitanje o tome Jackman uvijek ima isti odgovor – da godine nisu važne – a i ne obazire se na komentare kako je u ženi svog života zapravo tražio, i našao, zamjenu za majku, koja mu je cijeli život nedostajala.

Čežnja za majkom

Rođen 1968. u obitelji engleskih imigranata, odrastao je u sjevernom dijelu Sydneya, i to kao najmlađe od petero djece računovođe Chrisa Jackmana i kućanice Grace Watson. Majka je nakon njegova rođenja patila od postporođajne depresije, zbog čega je završila na psihijatrijskom liječenju kad mu je bilo osam mjeseci. Kad se nakon godinu dana vratila kući, više ništa nije bilo isto, a svaki sljedeći dan bio je samo odgađanje onoga što se moralo dogoditi – Grace, koju Hugh Jackman opisuje kao “kreativnu osobu slobodnoga duha”, napustila je obitelj i vratila se sama u Englesku. Hughu je tada bilo osam godina.

Život u velikoj obitelji i nedostatak majčinske ljubavi vjerojatno su bili presudni što je Jackman od prvoga dana braka s Deborrom-Lee htio mnogo djece. Međutim, ta želja uzrokovala je mnogo tuge i jada. Nisu mogli imati djecu prirodnim putem, pa su se odlučili na umjetnu oplodnju. – To je bilo užasno. Svaki dan davao sam supruzi injekciju, od koje su joj hormoni divljali. To nas je umalo uništilo, postali smo opsjednuti tim procesom i usredotočeni samo na taj dio našeg života. Potpuno smo zanemarili sve ostalo – opisao je Hugh Jackman dane kada je sa suprugom pokušavao dobiti dijete. Odustali su nakon dva spontana pobačaja. Ipak, nisu odustali od djece. Počeli su se raspitivati o posvajanju te su 15. svibnja 2000. dobili sina Oscara Maximiliana. Zajedno su prisustvovali njegovu rođenju u američkoj saveznoj državi Iowi i upoznali majku, kojoj je s 22 godine to već bilo četvrto dijete, a pet godina poslije posvojili su, također u Americi, i malu Avu Eliot.

Jackman ne skriva da je obitelj najdragocjenija u njegovom životu, a iako je proglašen najseksi muškarcem na svijetu, njegova žena nema razloga za ljubomoru i zabrinutost. Naime, svaku svoju partnericu – a osim Nicole Kidman romantične je scene snimao i sa Scarlett Johansson, Rachel Weisz, Kate Beckinsale i Ashley Judd – upozna s Deborrom-Lee.

– Uvijek prije snimanja organiziram večeru utroje. Dok dođemo do deserta, moja partnerica se već tako oduševila sa Deb da mene više ne gleda i ne čuje. Nakon toga nema nikakve šanse za romansu na setu – otkrio je Hugh Jackman kako se najseksi muškarac na svijetu štiti od holivudskih romansa.

Josip Jurčić

Linker
19. travanj 2024 19:06