www.lipstickweddings.com
PROJEKT LA GRMA

Kako je stara tvornica perja postala najljepši prostor za vjenčanja u Zagrebu?

U moru svadbenih hala jedan se novi zagrebački prostor ističe kao potpuno drugačiji, a svojim gostima nudi jedinstven doživljaj vjenčanja. Objekt La Grma nalazi se samo tri minute od Ilice, u zaštićenom području park–šume Grmoščica. Osim vjenčanja, ovdje se mogu organizirati i različite proslave, tulumi, rođendani…

Na površini od 9000 kvadratnih metara nekada se nalazila tvornica perja, no odnedavno je jedna stara tvornička hala dobila potpuno novu funkciju. Zadržavanjem arhitektonskih elemenata tipičnih za tu vrstu građevine, prostor sada u modernom ruhu još uvijek odiše svojom “starom“ toplinom i dočekuje neke sasvim nove goste.

Vlasnici prostora su nam na pitanje kako je uopće došlo do projekta La Grma, odgovorili: “Do ideje je došlo u trenutku kada smo tražili prostor za vlastito vjenčanje. No ništa nam se nije sviđalo. Zaključili smo da želimo napraviti nešto što fali Zagrebu, a kad se već toliko mučimo oko svog vjenčanja, potrudit ćemo se još malo i napravit ćemo nešto veliko.”

I tako je nekadašnja tvornica perja postala multifunkcionalan prostor za evente po mjeri i želji klijenata. Kompleks okružen zelenilom i prekrasnom šumom se sastoji od šest tvorničkih hala, no samo je jedna preuređena za evente. Zagrebački studio Bouarchitects potpisuje preuređenje prostora; iznutra i izvana. Stilski se preuređenje može svesti na jedan zajednički nazivnik – industrijski i jako ‘chic’.

“Adaptacija prostora je uključivala sve! Ostala su samo četiri zida i stupovi originalne hale. Pošto smo zadržali taj “industrijski” stil čini se da prostor nije u potpunosti dovršen, no sve je napravljeno nanovo – pod, strop, toalet… Zadržali smo neke detalje koji taj prostor čine autentičnim i šarmantnim npr. čelične prozore koje je grijeh baciti ili mijenjati. Cilj je bio dizajnirati dvoranu koja je sama po sebi ogoljena i koja klijentu nudi bezbroj mogućnosti da u potpunosti transformira i personalizira prostor prema svojim potrebama. Pomalo smo siti bijelih baldahina i ljubičastog svjetla jednako kao i činjenice da se većina evenata dešava ljeti. Ovim projektom odnosno prostorom želimo pokazati da je moguće organizirati event u svako doba godine i napraviti nešto zaista lijepo” objašnjava nam arhitektica Barbara Šečković, polovica dizajn studija Bouarchitects.

Interijer je maksimalno prilagodljiv željama klijenata: od rasporeda sjedenja do samog uređenja. Industrijski stil ili luksuz, formalne večeri ili casual proslave, vjenčanje ili tulum samo su dio onoga što ovaj prostor, osmišljen za transformacije, nudi. Prekrasna hala prima do 210 gostiju ukoliko se radi o klasičnoj večeri, no mnogo više ukoliko se radi o mješovitom tipu stolova (sjedećih, stajaćih, separea).

Tu je i ugodan eksterijer okružen zelenilom koji upotpunjuju drveni platoi raspoređeni po šumi za potpuni doživljaj i uživanje u prirodnom okruženju. Stara portirnica preuređena je u koktel bar kućicu za zabavu na otvorenom, a pozicija je idealna za doček gostiju i piće dobrodošlice. Na vanjskom terenu puni sastav benda ili DJ mogu zabavljati uzvanike sa zvučnicima koji okružuju čitav prostor na otvorenom. Prostor je u potpunosti prilagodljiv željama klijenata, a osnivači projekta La Grma rado će uskočiti ukoliko je potrebno pomoći s kompletnom organizacijom eventa, čak i do najsitnijeg detalja.

Više informacija o ovom jedinstvenom prostoru za evente potražite na Facebook stranici La Grma ili webu.

Fotografije: www.lipstickweddings.com

Linker
11. travanj 2024 10:50