EKSKLUZIVNI INTERVJU

Kate Winslet: Sreća je kuhati djeci

Kad bi se birala glumica koja najbolje odgovara literarnom pojmu english rose – svjetloputa i plavooka, putenih usana i poput ruže rumenih obraza – Kate Winslet (34) sigurno bi bila na vrhu popisa. No, ljupko lice nije jedino na čemu većina žena zavidi britanskoj filmskoj zvijezdi, jednoj od rijetkih sretnica čiji je Oscar privukao veću pažnju javnosti od nedavnog bračnog kraha, kad je u tišini, bez tračeva i skandala, napustila drugog supruga, redatelja Sama Mendesa (44).

Kate već dvije godine reklamira kultni Lancomeov miris Tresor, a kako ove godine izlazi njegova nova verzija, Lancome in Love, glumica uskoro kreće s novim ambasadorskim zadacima.

Što za vas znači ambasadorska funkcija u Lancomeu – samo snimati reklame, ili zaista koristiti proizvode za čije ste reklamiranje plaćeni? – Moraš vjerovati u ono što predstavljaš u javnosti, inače sve skupa nema smisla. Ne bih se ni upuštala u takve poslove da i sama otprije nisam koristila njihovu kozmetiku, a Tresor je jedan od mojih prvih mirisa: zapravo, to je bio mamim omiljen miris početkom 90-ih, a ja sam se kao tinejdžerica posluživala s njezinog toaletnog stolića.

Često ste glumili žene koje žele pobjeći od svog života: jesu li i vama uloge katkad bijeg od stvarnosti? – Nemam potrebu bježati od svog života. Ja sam vam veoma sretna osoba. Kad imam problem, činim sve da ga riješim, nisam od onih koje tiho pate i čekaju da se nešto dogodi. I sigurna sam da ću s godinama biti još zadovoljnija sa svim životnim odlukama koje sam donijela.

Zvuči kao da imate savršen život... – Daleko od toga. Ima toliko toga što sam mogla napraviti da mi život bude lakši – a nisam. No, to je bio moj svjesni izbor, a ne propust. Mogla sam, poput prave filmske zvijezde, zaposliti vojsku dadilja i butlera te angažirati kuhara. Ali, to onda ne bih bila ja, koja želim kuhati svojoj djeci, odgajati ih, voditi u školu…

Sonja Mlinar

Pročitali ste skraćeni intervju. Cijeli ekskluzivni intervju s Kate Winslet pročitajte u tiskanom izdanju GlorijeGLAM (br. 19) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
23. travanj 2024 05:14