IN FRIZURA

Kratko, plavo i trendi

Frizuru nisam promijenila zbog uloge, već sam jednostavno željela biti drugačija – rekla je glumica Lana Gojak (26), koja umjesto poluduge smeđe kose sada ima kratku neopunk frizuru u srebrnoj nijansi pa malo tko u njoj može prepoznati junakinju serijala ‘Ne daj se, Nina’.

Da su dječački kratke i vrlo svijetle kose ove sezone trendu, dobro zna i spisateljica Jelena Popović Volarić (29), koja je s novom frizurom, kaže, dobila neku mušku energiju i snagu. No, osim stila, Jelena je promijenila i boju te s ovom pepeljastom nijansom djeluje pomalo hladno.

– Riječ je o takozvanoj undercut tehnici šišanja. Kosa se s unutarnje strane išišava ili izbrijava, a s vanjske ostavlja punijom, kako bi se dobila određena tekstura. Inaugurirale su ih pjevačice Pink i Rihanna prije dvije godine, naslanjajući se na asimetrične punk frizure, a ove godine in su kod plavuša – kaže Bibijana Rajčić iz zagrebačkog frizerskog salona Sendi, koja nježnim i romantičnim ženama umjesto hladnih srebrnih tonova preporučuje zlatne.

Damir Leljak

Linker
25. travanj 2024 10:13