ANDROGINA MISTERIJA

Kristina Šalinović izabrana za model tjedna Fashion TV-a

Hrvatska manekenka Kristina Šalinović (22) karijeru je započela s devetnaest godina na nagovor prijatelja, a agencije i vrhunski dizajneri odmah su pali na nju. Danas je jedna od najpopularnijih i najpoznatijih modela modnog svijeta. Androgini izgled i snažne jagodične kosti doprinose njenoj tajanstvenoj dimenziji koja je čini našim modelom tjedna – piše portal Fashion TV-a.

Od prvoga trenutka u kojem je svoj talent okušala na pisti Kristina je znala kako je rođena za taj posao. Putovanja, odjeća, modna događanja i svjetla reflektora – uživala je u svakom trenutku. Kada se tome pridoda njen egzotični izgled dobija se izvanredna hrvatska manekenka koja uživa u predstavljanju različitih aspekata svoje osobnosti kada god za to dobije priliku – nastavljaju zatravljeni modni novinari hvaliti mladu Makaranku.

Debitirala je s proljetnom kolekcijom Osman za 2011. na Londonskom tjednu mode, gdje je nosila i kreacije Vivienne Westwood, Paula Smitha i Richarda Nicolla. Na Pariškom tjednu mode pripala joj je pak čast da otvori reviju Louisa Vuittona, što smatra i svojim najvećim uspjehom. Također je ponovno nosila Vivienne Westwood te Emanuela Ungara. Ujesen 2011. u Parizu je noisla i Thierryja Muglera, GIlesa i Narcisa Rodrigueza i druge.

Kristina se 2011. pojavila i na naslovnici talijanskog Voguea. Njene naslovnice obično uključuju dosta šminke, kreativne frizure, egzotične lokacije i poseban odabir odjeće. Kristina stoga često kaže da se na njima jedva prepoznaje te da više voli pistu negoli poziranje pred fotografima. Atmosferu iza pozornice, različitost dizajna i manekenski hod jednostavno obožava.

Zbog specifičnog izgleda dizajenri Kristinu mogu odjenuti kao ženu, ali i kao muškarca. Bez obzira koga predstavlja, poželjet ćete se odjenuti poput nje, izgledati poput nje i vidjeti je ponovno. Također vjerujemo da doprinosi obratu u tradicionalnom doživljavanju roda – zaključuju na Fashion TV-u.

Više:

Kristini Šalinović dobro stoji vjenčanica

Rockersko izdanje Kristine Šalinović na pariškoj modnoj pisti

Hrvatske cure u velikom stilu prošetale pistama New Yorka

Kristina Šalinović nosila reviju za Giambattistu Vallija

Bajkoviti editorijal Kristine Šalinović

Kristina Šalinović: U 2012. želim ‘rasturiti’ u modnom svijetu

Kristina Šalinović: Ponekad mi dođe zlo od svega

Kristina Šalinović: Otkrila sam kako se riješiti treme na pisti

Kristina Šalinović nosila Chanelovu reviju

Svjetska modna putnica

Kristina Šalinović: Androgena diva modnih pista

Sva lica Kristine Šalinović

Kristina Šalinović osvojila londonske piste

Linker
15. travanj 2024 04:45