MODNA ZVIJEZDA

Kristina Šalinović: Moj život nije med i mlijeko

Tko bi rekao da će visoka, tanka, plavokosa djevojka koja je proljetos bila zaštitno lice modne manifestacije Cro-A-Porter, a ljetos snimila svoj prvi veliki modni editorijal – za magazin GloriaGLAM – već na jesen postati modna zvijezda?! Upravo to se dogodilo 20-godišnjoj Kristini Šalinović , članici agencije Talia Models, koja ti je u rujnu naprije zablistala na londonskom Tjednu mode (na revijama Vivienne Westwood Red Label, Richard Nicol, Osman i Paul Smith), a potom i u Parizu – gdje je otvorila reviju modne kuće Louis Vuitton.

U svijet mode ušla je dječački kratke, platinastoplave kose, zbog čega su je uspoređivali s engleskim top-modelom Agyness Deyn , pa da prekine svaku “sličnost”, 183 centimetra visoka Makaranka postala je – brineta.

I tako tamnokosa snimila kampanje za Paula Smitha, editorijale za Zoo Magazine, Financial Times, ID, Stella’s Magazine te nosila veliku Kenzovu reviju u povodu 40. rođendana te modne kuće u Londonu.

Najbolje što vam se dogodilo u protekloj godini? – Najljepša mi je bila vijest da mi se najstarija sestra Borjana udaje, što me toliko dirnulo da sam plakala od sreće. A što se tiče karijere, ponosna sam što sam otvorila reviju Louisa Vuittona na Tjednu mode u Parizu, što mi je odškrinulo mnoga vrata u poslu!

A najgore? – Kad sam zbog snježne mećave nekoliko dana zaglavila na aerodromu u Berlinu. Nisam znala njemački, niti poznavala ikoga u gradu, a to mi je bilo tek treće putovanje u inozemstvo.

Da možete, što biste izmijenili u protekloj godini? – Ništa ne bih mijenjala, jer sam i iz ružnih situacija naučila nešto što mi je kasnije pomoglo u životu!

Što smatrate svojim najvećim uspjehom? – Ponosna sam što sam izdržala sve što mi se dogodilo – život u velikim gradovima poput Londona, Pariza i Milana, odvojenost od obitelji i prijatelja… Sve to učinilo me jačom, zrelijom i samostalnijom. Mnogi misle da je život modela samo med i mlijeko, ali iza svega stoji naporan rad i mnogo odricanja.

Koje neostvarene želje i snove prenosite u 2011.? – Želim što više vremena provoditi sa svojim roditeljima i sestrama. Kad sam ulazila u svijet mode, nisam ništa očekivala, a ni danas nemam nekih posebnih želja u poslu: ako se što dobro dogodi, bit ću zahvalna. A ako ne, neću se živcirati!

Kakvi su vam poslovni planovi za ovu godinu? – O tome odlučuju moji agenti. U modnom svijetu je teško išta planirati, čak i godišnji odmor, a jedino što mogu reći jest da planiram otići u neke nove modne metropole.

Tko vas je najviše razveselio, a tko razočarao? – Jako me razveselila moja prijateljica Nives Vinčić, koja me iznenadila posjetom u Londonu. Znala je da sam sama i da čekam produljenje vize pa je doputovala da bude uz mene. Ako ništa ne očekuješ od ljudi – ne možeš se ni razočarati.

Koja vas je osoba u protekloj godini zadivila? – Rudari iz Čilea. Cijeli svijet je pratio njihovu borbu za preživljavanje, a svima su nam pokazali kako je život dragocjen te koliko je čovjek izdržljiv kad ima snagu volje.

Kako zamišljate idealan odmor i kamo biste voljeli otputovati? – Idealan odmor zamišljam negdje u Brazilu u društvu najbližih prijatelja, a voljela bih posjetiti Kinu.

Linker
18. travanj 2024 10:22