SLIČNOSTI I RAZLIKE

Lady Gaga smatra se inkarnacijom Lady Diane

Jedna od najuspješnijih, ali i najkontroverznijih pjevačica i performerica zabavne glazbe Lady Gaga (25), pravim imenom Stephanie Joanne Angelina Germanotta, priprema se objaviti novu pjesmu posvećenu tragično stradaloj princezi Diani. Tim je povodom Gaga obznanila da i sama strahuje od slične smrti, koja bi bila uzrokovana slavom koju obje dijele. Bilo da se radi o marketinškom potezu ili o stvarnoj paranoji, činjenica je da je Gaga i za raniji hit “Paparazzi” iz 2009. godine djelomično bila nadahnuta teškim sudarom u pariškom tunelu, gdje je 36-godišnja Diana 1997. godine izgubila život pokušavajući pobjeći paparazzima.

Gaga je, doista, prepoznatljivo lice te je podjednako pod udarom javnog interesa kao i pokojna princeza, koliko god je njeno razdoblje afirmacije za sada mnogo kraće. Beskrupulozni objektivi i nju neprestano prate, pa je često sanjala kako i sama gine u prometnoj nesreći ili u rukama pomahnitalih obožavatelja. No kako ove riječi dolaze od “izvora bliskih pjevačici”, a ne od performerice poznate po ekstravagantnoj odjeći, treba im pristupiti s rezervom, naročito kada se zna da se izvođačica uvijek lijepo izražavala o svojim “malim čudovištima”, kako običava tepati obožavateljima. Svoju novu pjesmu Gaga je, uostalom, prošloga mjeseca i izvela pred vlastitom biranom publikom. Naposljetku, Lady Gaga živi od svoje slave, dok je za Dianu ona često bila neželjena posljedica kraljevskog položaja, društvenog angažmana i privatnog života koji je intrigirao javnost.

Smrt u potjeri nije Gagi teško zamisliva vjerojatno i stoga što je neprestano na turneji te još uvijek nema stalnu adresu. U intervjuu koji je dala Ellen DeGeneres progovorila je o svom nomadskom stilu života:

– Živim poput romkinje i ne planiram budućnost. Kupiti kuću bacanje je novaca kada ste stalno na turneji. Koliko god mi to kao pop pjevačici ne bi trebalo predstavljati problem, ipak me uvijek boli napisati tako veliki ček. Mnogo je to novaca. Kada sam ove godine ispunjavala poreznu prijavu, prethodno sam se morala dobro napiti – zaključila je Gaga.

Linker
25. travanj 2024 00:34