PRED OGLEDALOM

Lana Banely: Moj ormar je pravi ćušpajz

Kad se ne priprema za subotnje nastupe u showu Ples sa zvijezdama, sportska novinarka Lana Banely (26) opušta se pod rukama maserke i tvrdi da nema boljeg lijeka za umorne mišiće od aroma i klasične masaže. Za izlaske trenutačno nema previše vremena, pa rijetke slobodne trenutke provodi na kavi s prijateljicama, u frizerskom salonu ili wellness centru.

Pomaže li vam sportsko iskustvo, kao bivšoj taekwondoistici, na plesnom podiju? – Sigurno da su tjelesna kondicija i disciplina, koje sam stekla trenirajući tae-kwon-do, prednost, no važan element je i strast koju osjećam prema plesu. Iskreno se veselim svakom novom naučenom koraku.

Kako danas održavate kondiciju? – Otkad sam napustila reprezentaciju i prestala trenirati, a otad su prošle četiri godine, sve se svelo na rekreaciju dva do tri puta tjedno. Ponekad odem u teretanu, s prijateljicama na pilates, a kad je toplije, trčim… Taj tempo mi zasad odgovara jer nemam problema sa suvišnim kilogramima.

Kako njegujete kožu lica? – Moja je koža izrazito suha, što još jače osjećam tijekom zimskih mjeseci, no Sisley Hydra Global krema s aktivnim biljnim i mineralnim sastojcima rješava sve moje probleme. Osim što savršeno hrani, vlaži i njeguje moju kožu, ima blagi anti-age učinak i izuzetno je ugodnog mirisa.

Razlikuje li se vaša dnevna šminka od one večernje? – Zapravo sam prilično jednostavna – za dnevnu varijantu dovoljni su mi crni tuš na kapcima u kombinaciji s maskarom, dok na večer oči naglašavam sjenilima u tamnosivoj ili smeđoj boji, koje nanosim smokey-eyes tehnikom. Na usnama mi uz to pristaju svijetle, neutralne boje.

Koliko vam je vremena potrebno da se uredite za izlazak? – Najviše pola sata, uključujući tuširanje. S kosom nemam posla jer je njegujem isključivo u salonu, u koji odlazim dva put tjedno na frizuru, a s nanošenjem šminke već sam vrlo vješta. Jedino malo zastanem pred ormarom jer mi se kao tipičnoj ženi uvijek čini da nikada nemam što odjenuti.

Preferirate li ruževe ili sjajila? – Definitivno ruževe, mat teksture. Ne podnosim ljepljiv osjećaj na usnama kakav ostavljaju sjajila, pa su mi neutralne nijanse YSL Rouge Volupte i Diego dalla Palma na vrhu ljestvice.

U kojim kozmetičkim tretmanima najviše uživate? – Definitivno masažama. Volim razne vrste – od aroma masaža do klasičnih masaža cijelog tijela i otkad traje Ples sa zvijezdama, one me zapravo dižu iz mrtvih – one su za mene savršen način opuštanja i punjenja baterija. Priuštim si ih dva puta tjedno u svom omiljenom kozmetičkom salonu.

Jeste li kad isprobali neke preparate iz kućne radinosti? – Moja pokojna baka nekoć mi je često pripravljala univerzalnu kremu od nevenove masti koja je bila prikladna za suhu i ispucalu kožu lica i tijela. Otkad nje više nema, prepustila sam se kupovnim proizvodima.

Koji odjevni komadi prevladavaju u vašem ormaru? – Svoj ormar u šali nazivam ćušpajzom jer u njemu ima uistinu raznolike odjeće – od trenirki, večernjih haljina, traperica, suknjica. Kupujem spontano i neplanski, a u posljednje vrijeme imam odlična iskustva s on-line kupnjom.

Matea Roščić

Linker
15. travanj 2024 15:26