I DALJE PLEŠE

Lana Jurčević: Zumba je zarazna kao virus

Još kao klinka voljela sam plesati, skakati i pjevati. Uvijek sam po kući nešto izvodila, a mislim da se ni današnji klinci ne razlikuju od mene u tim godinama, pa sam zato u svom plesnom centru ‘La studio by Lana Jurčević‘ odlučila pokrenuti tečaj zumbe, ‘Zumbatomic’, namijenjen najmlađim polaznicima. Mališani u dobi od četiri do 12 godina plešu pod stručnim vodstvom trenerice Danijele Bijelić koja je licencu dobila u Beču i sjajno radi s djecom koja se s njom zabavljaju, uče koreografije i teme pjesama te ispucavaju višak energije – rekla je Lana Jurčević, piše Jutarnji list.

Mlada pjevačica je jedina, uz Sanju Doležal, održala obećanje da će se i nakon završetka HTV-ova showa “Ples sa zvijezdama” (čija peta sezona kreće u subotu) baviti plesom.

– Ma, ‘Ples sa zvijezdama’ zapravo me samo podsjetio na to koliko volim plesati jer to oduvijek obožavam – dodala je pjevačica koja se, dakako, isprobala i u zumbi.

– Taj je ples postao fenomen koji se poput virusa velikom brzinom širi cijelim svijetom. Štos je u tome što zumbu može plesati baš svatko, naravno, netko bolje, a netko nešto lošije. Zumba se temelji na ritmu i energiji. Ako je plešeš slušajući srce i glazbu, nije bitno koliko imaš godina i kakvo ti je plesno iskustvo – objasnila je Lana te istaknula da je upravo zumba zaslužna za njezinu savršenu liniju.

Klara Rožman / Jutarnji list

Linker
19. travanj 2024 20:44