PRED OGLEDALOM

Lea Dekleva: Kad sam sretna, lice mi blista

Zagrebačka kantautorica Lea Dekleva (32) u posljednje vrijeme ima mnogo razloga za veselje: njezin povratnički singl ‘Dogodila se ljubav’, pjesma koju je ovo ljeto snimila sa splitskom grupom TBF, trenutačno je u vrhu većine domaćih top-lista. Što je, otkriva, između ostalog, dobro i za njezin ten. Naime, kad je sretna, Leino lice blista, a kad je pod stresom, na koži joj izbiju neugodni prištići i crvenilo.

Kakve kreme za lice najčešće koristite? – Imam vrlo osjetljivu i problematičnu kožu pa koristim medicinske kreme koje mi na recept prepiše dermatologica.

Što na licu najviše volite istaknuti, a što prikriti? – Najradije istaknem oči, a prikrivam podočnjake i problematičan ten.

Šminkate li se za svaki izlazak iz kuće? – Nisam tipično žensko, ne volim ni shopping ni pretjerano šminkanje. Zapravo, sasvim mi je normalno izaći vani bez torbe, s mobitelom i novčanikom u džepu. Ne šminkam se, samo stavim sjajni Labello.

A za večernji izlazak? – Tada je obvezan MAC kompaktni puder, rumenilo i sjenilo za oči. Uvijek koristim zemljane smećkastozlatne tonove, jedino je Chanelovo sjajilo za usne nježnoružičaste boje.

Na što, kad je ljepota u pitanju, ne žalite potrošiti novac? – Na kvalitetnu dekorativnu kozmetiku.

Čime njegujete tijelo? – Kokosovim maslacem za tijelo iz Body shopa.

Kako održavate kondiciju? – Tri puta dnevno šećem psa po sat vremena. Po gradu se vozim biciklom, a ljeti mnogo plivam. Nikada nisam imala problema s težinom, tako da ni ne znam što je dijeta.

Duga tamnosmeđa kosa već je godinama vaš zaštitni znak. Jeste li razmišljali o promjeni boje i frizure? – U životu sam obojila kosu samo jednom: u srednjoj školi u boju mahagonija. Slatko mi je stajalo, ali ne razmišljam o ponavljanju tog eksperimenta. Isto je i s dužinom. Kosa do ramena mi ne pristaje jer imam okruglasto lice pa me još više zaokruži, a na kratko se nikad ne bih ošišala. Duga kosa je znak ženstvenosti i s njom imam mnogo više mogućnosti: mogu je podignuti u punđu, zavezati u rep…

Kojim preparatima njegujete kosu? – Imam zdravu i sjajnu kosu koja ne iziskuje nikakvu dodatnu njegu. Perem je Niveinim šamponom, nakon čega stavim Nivein regenerator. Svaka tri mjeseca odem k frizeru da mi skrati vrhove.

Kakve mirise volite? – Uniseks, neutralne i osvježavajuće. Zadnjih pet godina omiljena mi je Bvlgarijeva Omnia. U kući i za kupku obožavam miris lavande.

Čiji vam se modni stil posebno sviđa? – Kraljice Ranie od Jordana. Prekrasna je, a uvijek izgleda tako prirodno, ženstveno i decentno. Osim njezinog odjevnog stila, sviđa mi se to što zrači staloženošću i mirom.

Kristinka Šćavina

Linker
23. travanj 2024 22:29